Achizitionarea unei locuinte la oras este pentru multi nerealizabila din motive financiare mai ales, astfel incat locuirea intr-un sat din apropierea unui oras poate fi o solutie. 

Criterii pentru cautarea unei case in mediul rural

Chiar daca intentia este de a avea la tara doar o casa mica, de vacanta, orasenii obisnuiti cu confortul vor putea trai foarte greu – chiar si pentru cateva zile – fara apa si fara toaleta in casa. Asadar, alegerea unei case pentru locuit trebuie sa se faca tinandu-se cont, in mod principal, de utilitatile aflate in zona si neaparat de posibilitatile de a rezolva alimentarea cu apa si canalizarea.

O sursa de apa potabila in apropiere va rezolva problema alimentarii casei cu apa, in general casele vechi avand macar o fantana in curte. Astfel, cu ajutorul unei motopompe sau hidrofor si a unei instalatii minime pentru captarea apei de la o fantana sau de la un izvor apropiat se poate rezolva amenajarea unei chiuvete pentru bucatarie si a unui dus pentru baie. Atentie insa ca o motopompa folosita la golirea unei piscine sau la agricultura nu poate fi folosita si pentru captarea apei curate.

Lipsa canalizarii se poate compensa prin instalarea unei fosei septice, iar cei care sunt adeptii unei vieti cat mai apropiata de natura pot folosi o toaleta cu compost.

Casa la tara ofera mai mult spatiu si libertate in amenajari

Apropo de piscina, intr-o curte mare sau intr-o gradina cu siguranta incape si un bazin pentru inot sau macar pentru racorire in zilele toride, mai ales ca pretul pentru un metru cub de apa este mai mic in mediul rural sau zero daca alimentarea se face de la fantana ori de la izvor.

Marele avantaj al unei proprietati aflata in mediul rural este obtinerea autorizatiilor pentru construire sau alte amenajari, timpul de asteptare fiind diminuat fata de situatiile din orase. Orice proiect se poate realiza cu costuri mai mici si intr-un timp mai scurt intr-un sat, iar visul de a avea locuinta dorita poate deveni realitate mai usor decat la oras.

In plus, posibilitatea de a avea fructe si legume in propria gradina este un avantaj de luat in considerare mai ales pentru familiile cu copii. Cu dotari minime – tehnologia actuala ofera scule pentru a face gradinaritul foarte simplu – si alocand chiar si cateva ore din cand in cand, roadele vor aparea si, odata cu ele, satisfactia de a consuma produse din propria gradina, fara chimicale.

Nu oricine isi doreste sa traiasca in afara unui oras si nu oricine isi permite sa cheltuie zilnic pentru combustibil pentru a face naveta spre oras, insa costurile vietii ar putea fi, per total, mai mici in afara orasului si cu siguranta beneficiile mai multe.

O casa in apropierea unui oras – o alternativa la apartament

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.