Sunt zile cu lumina si zile in care stelele venite in inimile fiecaruia dintre noi, sub forma e dorinte, sunt intunecate de generaliari, etichete, presupuneri, concluzii trase mult ore rapid si in necunostinta de cauza. Traim intr-o lume cu scari, intr-o lume cu orgolii, o lume in care ne este mai usor sa privim in jur, cu teama si judecata, in schimpul privirii in interior, catre indreptare si cunoastere.

Cum te simti cand te afli pus intr-o situatie in care esti acuzat pe nedrept? Ce anume ai facut sa jungi acolo si cata vreme iti ia sa iti pui apoi mintea in ordine? Care este limita intre normalitate si anormalitate, intre frustrare si echilibru? Si pana la urma ce anume iti aduce echilibrul zilnic?

Eu personal, ma simt bine de fiecare data cand ajung acasa, ma simt bine sa stau si sa analizez modul in care mi-am petrecut ziua, ce anume am facut bine, ce anume as fi putut face mai bine. In casa, am multe covorase decorative. Fiecare dintre acestea pare a fi destinat uneia din starile care ma pot incerca la un anumit moment din zi ori din saptamana. Fiecare covoras ma ajuta prin culorile pe care le-am ales si prin modalitatea in care au fost acestea impanzite pe suprafata lui, sa vad intamplarile de peste zi intr-o alta lumina. Care este zona ta de confort? Cum anume alegi sa iti faci ordine in minte si in suflet si care sunt mecanismele care te ajuta?

Ca tot v-am scris despre unul din elementele pe care le-am ales pentru casa mea, ei bine, imi mai plac florile, indiferent daca e vorba de ghivece parfumate sau de glastre inalte in care sa am trandafiri sau gladiole. Imi plac florile de toamna, in aceeasi masura in care imi plac freziile sau lalelele zanei primavara. Sunt flori parfumate si flori care nu au un miros anume, sunt covorase puse in casa la intamplare, asa cum exista covorase decorative care pot aranja intregul element numit casa, numit camin.

Toate, facand o paralela, vin in sprijinul unei stari de spirit de incantare sau din contra, a unei stari in care oamenii care locuiesc in acea casa pot avea stari de tristete, stari din care speranta sau lumina sa lipseasca. Modul in care alegem sa aranjam spatiul in care locuim, spatiul in care dormim, mancam, iubim ori invatam ne reprezinta, asa cum felul in care alegem sa raspundem la toate provocarile sau etichetele puse zilnic, ne apartine in aceeasi masura. Pana la urma si casa este decorata in functie de cultura, de educatie, cu frica sau cu deschidere, dupa locuri vazute sau locuri pe care visam sa le putem vizita intr-o anumita zi. Oamenii sunt diferiti, asa cum culorile sunt diferite, cum soarele straluceste mereu in altfel si totul, ei bine totul tine fix de cat de in echilibru esti cu tine insati, dincolo de reguli, dincolo de job si de acel trebuie care ucide. Nimic nu trebuie. Doar sa iti vezi de treaba ta.

Pe covorase decorative pentru echilibrul zilnic

Comments

Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.