Spatiul unei sali de sport, indiferent de marimea acestuia, reprezinta un adevarat univers in miscare. 

Locul acela pare supracompensat, atat prin intensitatea fortelor care se schimba, a oamenilor care se perinda ori a greutatilor ce se rotogolesc cu zgomot pe podea. Se scot furii si se consuma dorinte, pedaland pe biciclete cuminti, ridicand bucati metalice ori alergand pe banda. Se leaga prietenii si se impart zambete.

De la angajatii de la intrare, pana la discutiile din vestiar, lumea colorata a unei sali de sport este absolut adorabila. Un scenarist lipsit de inspiratie, ar putea sa isi faca veacul doar cateva zile intr-un astfel de loc si subiectele vin fara vreun efort.

La o sala de sport gasesti un infinit de tipologii umane, de programe mentale si amuzament pe alocuri. E tipul care vrea sa vanda chestii si se baga nevinovat in seama cu toata lumea, sunt fetele care au venit la agatat, iar cele mai tari vaneaza antrenorul, autoritatea, se cred speciale ca le baga in seama si cred ca ce are el mai bun le ofera doar lor. Nu vreau sa stiu cate si-au innecat in perne planse apoi necunoasterea dupa vreo sedinta de fitness in privat. Mai sunt si oamenii care se plimba cu castile mari de dj pe urechi nefacand niciun antrenament, cei care sunt mereu cu ochii sa ajute pe cineva, cei draguti si prietenosi, cei care se uita curiosi sau sperati daca ii intrebi orice.

Mai e si tipul ala ciudat care sta si se holbeaza doar la femei, mai merge la cate una sa  intrebe cum functioneaza un anumit aparat, apoi se retrage ganditor. Cu siguranta are romane scrise acasa pe pagini de ziar, in baie, despre mecanismele tehnice dintr-o sala de forta.

In functie de zi, de ore, ii gasesti pe toti acolo, alimentandu-se pe amprentele energetice ale celor de dinainte ori miscand aerul, arzand obsesii si luminand fantezii.

Discutiile din vestiar sunt dementiale. Trebuie doar sa saluti, ceea ce de altfel este normal, sa zambesti si apoi oamenii se deschid. Nu ca purul salut s-ar fi tradus in vreo astfel de intentie. Insa asta imi arata ca increderea, ca sinceritatea si dorinta de socializare exista, in aceeasi vreme in care singuratatea a ars poduri si a daramat inimi.

Ne este mai usor sa vorbim cu cineva necunoscut, de dincolo de cercul de vecini, colegi de job, familie. Ne este mai usor sa rostim ce ne doare ori ce vise avem, unei carti noi. Teama de judecata este diminuata si oamenii se raporteaza doar la o situatie, netinand cont de istoric. Poate fi o varianta de a ne minti, de a scoate din context o anumita informatie, sau, intorcand pagina, este doar ideea principala dintr-un morman de non sensuri.

Kilometrii aia pe banda parcursi, la fel ca si toate exercitiile pentru maini, cu toate miscarile si prosoapele ude fac parte din viata. Ca intalnesti pusti slabi care pierd vremea in sala ori barbati trecuti de 50 de ani care au un corp frumos si armonios, frumuseti de fete care se cred grase insa, oftat usor sau bucuria inca unui tratament reusit, toate aduc un aer aparte. Este aerul schimbarii, aerul straduintei, al incercarii ori al caderii. Pentru ca e posibil ca o anumita forma a corpului sa vina dupa multa munca, multi nervi si incercari peste incercari de reusita. Este la fel ca intr-o dieta. Nu e nimic daca astazi ai mancat o prajitura, important este sa continui de unde ai ramas. In toate exista o coordonare controlata intre inima, minte si corp.

Spatiul unei sali de sport reprezinta un univers fabulos, un univers care incarca, schimba perceptii si aduce bucurie, un loc dedicat urcusului si sanatatii pana la urma.

Sa ai grija de sanatatea ta si de modul in care arati, tine pana la urma de respectul fata de propria persoana. Ori cata vreme suntem in 3D, pe pamant, nu poti spune ca esti bucuros, fericit, insa nu iti este bine in pielea ta, cu pielea ta si din aceasta cauza relatiile se deterioreaza, cu frustrari acumulate.

Le luam pe rand, le rezolvam pe toate cu vointa, nu nepasare.

In fata tuturor tipologiilor intalnite la sala, imi ridic palaria, pentru ca acolo se munceste. Fiecare in ritmul personal. Sportul inseamna munca si satisfactie in aceeasi masura, insemna minte limpede si denota faptul ca stii ce vrei. Cata vreme nu te opresti, esti in bucurie.

Cata vreme nu te opresti, esti in bucurie

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.