Dieta prin post, o carte scrisa de Dr. Michael Mosley si Mimi Spencer, aparuta la editura Adevar Divin din Brasov, are 229 de pagini si am citit-o intr-o sambata dimineata.

Descrie postul drept metoda eficienta pentru sanatatea organismului, longevitate si scaderea in greutate.

Organismul este conceput pentru post, omul a evoluat intr-o perioada in care alimentele erau putine. Cartea este produsul cercetarilor oamenilor de stiinta.

Descrie si metoda 5:2, adusa in atentia publicului in anul 2012. Aceasta tine de utilizarea calculatorului de calorii si se refera la faptul ca 500 de calorii pentru femei si respectiv 600 pentru barbati, la o singura masa ori impartite pentru doua gustari, timp de doua zile pe saptamana, au un rol mirific pentru organism. Este de preferat ca zilele sa nu fie consecutive.

Dieta prin post descrie beneficiile postului cu apa, post care poate fi tinut pentru o zi pe saptamana ori pentru mai mult de 10 zile.

Sunt prezentate cazuri ale pacientilor cu boli cronice fizice ori psihice care au invins patologiile sau au redus minusurile acestora. Cu cat este inceputa dieta mai devreme, ca varsta, insa si ca interval dupa primirea diagnosticului, devine eficienta.

Postul ajuta la pierderea obiceiurilor proaste legate de alimente.

Odata cu postul, omul constientizeaza fenomenul distorsionarii portiilor, al diferentei intre foamea emotionala si cea reala.

Postul recalibreaza atat mintea, cat si organismul si este practicat intr-o serie de centre infiintate special.

Sunt momente de cadere, de asa zis sevraj, este un punct culminant al foamei fizice de care odata trecut, apare linistea.

Postul sustinut este insotit de exercitii fizice usoare, cum ar fi plimbarile si de clisme.

Este important sa ramai ocupat, mintea se limpezeste, exista claritate. Postul da o stare de bine, reprezinta pana la urma un stil de viata.

In timpul postului nu dispare din masa musculara, sunt consumate glucide, lipide, se vindeca anumite boli, pielea se curata, intinereste. Cum aminteam mai sus, un post cu apa nu este usor, in conditiile erei de consum si a nevoii de completare ori umplere continua a rafturilor frigiderului si camarii.

Postul cu apa poate fi dedicat unui eveniment ori dorinte in sine, sustinut de rugaciune, ca o intoarcere la esenta, la limpezime, la natura eterna umana. Dezgoleste omul de frici, aduce constientizari si evidentiaza resurse nestiute.

Dieta prin post – intoarcerea la esenta

Comments

Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.