Da, eu eram aseara langa parc; ai trecut mandru si radei ca un bou de lumanarile aprinse aproape, pe trotuar. Da, erau ale mele! Ah, ce ziceai?
Ca nu vin ca tine de la biserica si ca mi le-am aprins cu bricheta ca o mare pacatoasa! Ah, da si ce pacatoasa!
Rauri, rauri urcati dealul – mai ceva ca o Golgota pentru burtile umflate de bere, cu nesimtire- si va uitati ca urangutanii; parca nu ati mai vazut in viata voastra asemenea pacatoasa! Si mai mancam si oua; si tot pe trotuar, alaturi de vecinul fugit de acasa!
Hai, sa traim, sa fim fericiti si sa petrecem!
Un singur batran a zambit haios; a si salutat!
***
Degeaba te dai mare credincios si iti tarai gagica la biserica in noaptea de Pasti, degeaba pleci grabit dupa ce iei lumina ca sa tragi un pui de somn sau o bauta scurta pana pe la 3-4 cand se da Pastele!
Credinta nu sta in cat de lunga sau cat de scurta ai lumanarea; nu sta in lumina pe care o duci de la biserica in casa cu speranta ca iti va lumina mintea si viata, transformadu-te peste noapte in omul care visezi sa fi.
Credinta nu sta in privirea aia rea si inghetata pe care mi-o arunci mie si nici in minciunile cu care iti amagesti semenii; ci in omenia cu care ma tratezi, in respectul pe care mi-l arati.
Credinta nu sta in cat de mult sau putin lasi in cutia milei, sperand ca……chiar asa?! Ca ce????
Hm…credinta nu sta in  “cuvinte evlavioase (izvorâte din vechi scrieri bisericesti)” , vorba lui VisUrat. O stii el ceva! 😉

***
Si daca nu am fost sa iau lumina atunci cand se da in mod normal, la miezul noptii, am facut-o tocmai ca sa te evit pe tine si pe jumatatea ta la fel de coclita, sa iti evit fluieraturile;  nu risc sa fiu calcata in picioare, sa mi se dea foc la par sau sa mi se fure ceva de prin buzunare in numele credintei.
Azi-noapte parca a fost asediu pe strazile Bucurestiului; Pastele asta a “luat” Boboteaza!
Iar pe la ora 2, dupa ce m-am si plimbat linistita prin parc, am putut intra in biserica. Credinciosii erau plecati acasa; la party.
Credinta sta in fapte! In ceea ce faci pentru tine si pentru cei din jurul tau!
Marul nu o sa intre singur in traista niciodata!

pasti

Credinta nu sta in cat de mare ti-e lumanarea!

Comments

Etichetat pe:                        

2 comentarii la „Credinta nu sta in cat de mare ti-e lumanarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.