De 1 Iunie am primit un frumos caiet de desen, cu coperte animate. Creionul este galben.
Prima filă trăieşte tăinuind gândurile mele albastre.
Oamenii nu au vârstă.
Regizorul mi-a întins o mână spre creaţie. Sub braţul stâng strângeam skateboard-ul ce îmi da aripi.
Azi, suntem împreună personaj în piesa de teatru.
Lumina se stinge. Liniştea îmbracă spectatorii în haină nouă. Emoţiile cresc.
Sunt scene paralele. Cortinele lor se ridică în timpi diferiţi, lăsând vreme gândului să pătrundă, să frăgezească conţinutul. Aranjez cămaşa albastră pe care o port. Ridic gulerul şi verific nasturii. Sunt un menestrel modern.
Copilăria mea dă culoare dorinţelor; saltă îmbrăcată ăn ciocolată, în sclipiri de reflector.
Pentru fiecare treaptă citită în paşi de dans, pentru fiecare notă muzicală învăţată ţinându-mi spatele drept şi bărbia arcuită către vioară-mi de zahăr brun, mai primesc un dar.
Micul Prinţ îmi este dirijor.
Adorm în braţele bunicii, îmbătat de mângâierea scorţişoarei de pe palmele sale. Pentru că mă iubeşte mult, mă răsfaţă în fiecare zi cu prăjituri de poveste. Prăjituri cu forme ciudate ce îmi stârnesc imaginaţia.
Văd oraşul cu multe scări şi parcuri cu alei luminate în flori vesele. Luna îmi este prietenă, şoptindu-mi că, într-o zi pe o alta din scenele paralele voi învăţa să zbor pe deasupra tuturor, în compania skateboardului vrăjit.
Îmi legăn mâinile în ritm cu pasărea măiastră. Penele sale îmbracă schiţele pe care le-am trasat în caietul cu coperte animate.
Albă ca Zăpada, Pinochio, Mickey Mouse se împrietenesc de dragul meu.
De 1 Iunie am primit un frumos caiet în paginile căruia mi-am conturat visele, sub pana creionului galben, rază de soare.
Azi sunt chiar eu Micul Prinţ, veşnicul copil. În tolba-mi –inima păstrez lumina şi bunătatea gândurilor. Îndrăzneşte a mă privi în ochi, a deschide poarta iubirii!
-La mulţi ani, părinţilor şi bunicilor- copii cu pălării-aură!

1 Iunie

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.