Luna Iulie, a 7-a din calendarul Gregorian, are 31 de zile si este numita in popor ca Luna lui Cuptor, datorita vremii foarte calduroase pe care o aduce.
Intre noi fie vorba, mai nou- din martie pana in octombrie, fiecare luna a inceput sa fie de cuptor, dar sa nu deraiam prea tare 😀

Cateva evenimente:

2 Ziua Comemorarii Lui Stefan cel Mare si Sfant, Domn al Moldovei (1457-1504)
6 Ziua victimelor represiunilor politice
11 Ziua Populatiei
Atreia duminica Ziua lucratorilor din comert
Ultima duminica Ziua geodezistului

Ca si Sarbatoare Crestina, pe 20 Iulie este Sfantul Ilie, care aduce ploaia, tunand si fulgerand in goana sa printre nori.
Pomul Sfantului Ilie este marul; de aceea in unele zone ale tarii, la sate, femeile merg la biserica cu mere proaspat culese, avand credinta ca in lumea de apoi ele vor deveni de aur.
Totodata, din popor se mai spune ca nu este bine a manca mere innainte ca aceste sa fie duse la biserica, deoarece in Rai sau in Iad vom culege mere toata ziua. 😀
Fiecare cu credinta lui, cu simbolurile sale si traditiile pe care le respecta ori ba.
Pana la urma, Dumnezeu a lasat Liberul Arbitru, despre care vorbeste chiar si Friedrich Nietzsche. Da, imi vei sune ca e mare discrepanta de la Biblie la Asa grait-a Zarathustra!
Chiar crezi?

iYli's blog

De prin Iulie

Comments

2 comentarii la „De prin Iulie

 • 25/06/2009 la 7:58 PM
  Legătură permanentă

  Diferente exista intre Biblie si Asa grait-a Zarathustra si chiar multe si majore…dar,asemanarea consta(in opinia mea) in receptarea acestora,in impactul produs de ambele asupra omenirii si in importanta pe care aceste doua carti le ocupa in viata unora.
  Discutia despre liberul arbitru ramane intotdeauna interesanta si controversata,la fel ca si opinia lui Friedrich asupra acestui concept(pe care nu-l crediteaza).
  Ai citit Zarathustra?:)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.