E simplu in bucatarie, sa gatesti, sa te joci cu aromele si cantitatile.
Dar nu si cu focul aragazului; ca si ala tot foc e si mai si arde….mancarea vreau sa zic!
Astazi invatam sa facem ostropel de pui!
via Madalina. Thx baby 😉
Am folosit 6 pulpe superioare de pui. Le-am spălat bine şi le-am pus la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
Le-am întors, astfel încât să se prăjească bine pe toate părţile.
În timp ce pulpele erau la prăjit, am desfăcut o cutie de roşii în bulion, le-am tocat mărunt şi am mai dat pe răzătoare vreo alte 4-5 roşii proaspete.
După ce pulpele s-au prăjit şi deci le-am scos din tigaie, am pus în uleiul respectiv roşiile despre care tocmai v-am povestit. Am taiat 5-6 căţei de usturoi (feliuţe subţiri) şi i-am adăugat peste roşiile care clocoteau.
Am pus un pic de delikat şi din destul piper măcinat.
După alte câteva clocote am răsturnat acest sos într-o cratiţă, am pus şi bucăţile de pui peste, am mai completat cu puţină apă şi am lăsat să fiarbă, pănă s-a pătruns carnea.
Pofta buna!
Atat de buna ca fuge si oala cu ce am gatit cu tot!
Nu voi putea sa inteleg niciodata de ce unele persoane spala carnea inainte de a o pune la foc.