Bani.
Cand ii ai , ii dai si cand nu ii ai esti in depresie.
Sunt diverse teorii cu privire la hartiutzele vesele, la monedele sclipitoare si implicit la modul in care pot fi folosite impreuna.
Hainutze, bluzitze, mingiutze, suculetz, party si mare, ars prin cluburi si cumparaturi de electronice, tigari, facturi si benzina.
Nu stii, nu ai, nu dai.
Cri, cri cri, toamna gri!
Banii definesc nevoia oamenilor de a avea bunuri pentru a-si completa viata.
O viata indestulata nu este insa echivalentul vietii complete daca ma gandesc la teoria conform careia banii nu aduc fericirea, ci numarul lor =))
Revenind insa la nevoile normale dintr-o societate de consum aflata in disperarea crancena a avutului consider ca noi toti am ajuns sa confundam adevarata “functie” a banilor cu valorile reale ale unei vieti sanatoase si de bun simt.
Evaluarea societatii actuale se face implicit prin ridicarea la rang de master a banilor, caci ei fac subiectul acestui post; punand in umbra umanitatea.
Cu bani nu poti cumpara orice, insa poti doar incerca….
Iar incercarea moarte nu are chiar daca iti vinzi fericirea pe o clipa….
Banii.
Cand ii ai iti aduc griji si cand nu ii ai zaci in mizerie.
In mizerie lui cri, cri, gri, in mizeria frustrarilor generate de lipsa lor, in valul minciunii si al lui nu sunt mai mult……
Banii mai nou genereaza criteriile falsei evolutii personale si ale falsei conduite sociale, cand societatea reprezinta un labirit al supermarketurilor, masinilor tunate si al fetelor ce isi ofera iubirea in schimbul lor… Si atat!
Cand nu mai stii ce esti si cine esti, de unde sa pornesti si ce sa faci daca ai bani si ce sa faci daca nu ai bani, cand nu mai stii cand este generat EU si unde se opreste, cat poate si cat l-ar duce daca ai elimina tabuurile…..
Foame de bani, foame de idei, foame de originalitate si de simplitatea momentului…
Unde sunt banii tai? Ce culoare au si in cate seifuri i-ai inchis in suflet?
Si ce culoare are seiful? Cat de incapator este?
Ai impartit codul prietenilor sau l-ai inchis sub parola in telefon?
Tu faci banii sau ei te fac pe tine?
Sufletul banilor
Minunat articol.
Ne pare rau… V-ati inscris cu o zi prea tarziu.