Astazi nu a plouat.

Sfantul Ilie s-a relaxat probabil cu un pahar de vin rosu,obligatoriu sange de taur, pe vreun nor dosit de la Poarta Raiului, cat timp caii zburau in ritm cadentat in jur sa ii mentina Sfantului aerul rece si proaspat ca nu cumva sa se enerveze.

Biciul sau de foc a stat ascuns sub bancuta calestii de sfant relaxat si astfel, fulgerele si traznetele, artificii eco de altfel au dormit pasnic in sertarele norilor.iyli  3

Simt demonii cerului ca ar fi usor in dilema din cauza lipsei vreunei furtuni; cu siguranta au trimis spioni sa vada ce se intampla cu Sfantul Ilie si cu caii sai albi si inaripati, de obicei atat de nervosi.

Undeva pe la 10 ani, uitandu-ma in calendarul ortodox, am descoperit ca intamplator?! In ziua in care m-am nascut era si ziua numelui.
Parintii mei au fost surprinsi de treaba asta si oarecum incantati!
Doi intr-unul ca sa zic asa!

Am insa o vaga banuiala ca bunica, care era cu studiul calendarului respectiv la zi ar fi avut o mica influenta la toata treaba.

Tras la sorti sau nu, numele meu trebuia sa fie Iliana. Pe nas il chema Ilie, iar pe nasa Ecaterina. Era inca la moda treaba cu numele nasului care se imprumuta copilului botezat.
Cum mama a cedat nervos cand i s-a propus numele de Ecaterina (absolut Teodoroiu in viziunea sa), intreaga armata familiala s-a orientat.
Iliana, Iliana, tot repeta bunica in ziua botezului. Iliana, Iliana, Iuliana!
Si a fost Iuliana!

Nu m-am simtit niciodata complet ca o Iuliana.iyli
Mai mult ca o Iulia.

Bunicii imi spuneau Iulica.

In vorbele lor avea o rezonanta atat de duioasa, incarcata de atat de multa dragoste.
Iulica a murit o data cu ei.

Mama insa mi-a spus din totdeauna Yli.

Bun si a venit momentul in care am hotarat in final sa imi fac un blog. Cu laptopul pe genunchi m-am gandit: porecle nu am, iulia poate fi oricine.

Cine sunt eu?
Eu sunt Yli.

WordPressul nu accepta nume doar din trei litere.
Asadar Yli, iYli, Iliana!
Inca o data: eu sunt iYli, tu?

P.S. Inca am lista tuturor celor care m-au tot rebotezat din 2008 de cand a aparut iYli pe net si astept mieii si curcanii. Fripti ar merge excelent, mai ales ca sunt la dieta.
Insa acum, ca am lamurit-o cap coada cu povestea numelui, chiar e cazul sa nu mai fiu rebotezata!
P.S. 1 Pentru cei care au dat drumul la tv la tarziu si le e greu ca citeasca intreaga subtitrare: nu, nu am luat numele de la cafeaua cu pricina.

iYli, yli, iliana

Comments

Etichetat pe:                                                    

8 comentarii la „iYli, yli, iliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.