La drum de zi, cand soarele verii prajeste cu spor Pamantul, e tot mai complicat sa gasesti reteta perfecta, sanatoasa si satioasa.
De obicei gatesc doar pentru mine, chiar daca sunt in vizita la parintii mei (ca si acum), din cauza faptului ca am un regim alimentar diferit fata de al lor.
Am aflat de la Adi Hadean de concursul organizat pe Facebook de Grillshop. Premiul este gratarul Pizzoni; pentru astazi am lasat salatele cu branza fara grasimi sau simple si am facut gratar pe aragaz.
Pana la Pizzoni ma folosesc de ce am! 🙂
Am folosit carne de pui si vita.
Va recomand vita doar daca aveti dinti de otel si rabdare sa mestecati.
Legumele, rosii, ardei si ceapa, pe care le-am pus pe gratar de asemenea sunt proaspete, din mica gradina.
Imi plac foarte mult condimentele, chiar daca vorbim de dulce sau iute.
Evit achizitionarea acestora din supermarketuri.
In Mai, cand am fost in Grecia, mi-am facut adevarate provizii dintr-un magazin special din Moudania.
Nu exista termen de comparatie cu cele ambalate de pe la noi, chiar daca vorbim de miros sau gust.
Cat timp am lasat gratarul la incins pe aragaz si-a facut aparitia si Beti.
Stie ca suntem prietene si ca intotdeauna primeste ceva, mai ales ca fiind manechin trebuie sa isi pastreze silueta de invidiat. 🙂
Am uns un pic gratarul cu ulei de masline si am trecut la treaba.
Exista si un capac special cu care poti sa acoperi daca vrei gratarul de aragaz.
Mirosul gratarului a marit echipa participanta.
Beti tocmai se intorsese de la niste sapaturi arheologice pe care le face sa caute racoarea in fiecare zi, langa vie, asadar e cam murdara pe blana.
Cat timp fetele, Beti si Diana, si-au ocupat timpul, iar carnea si legumele se rumeneau, pe gratar am facut un suc natural din visine.
Pentru ca a fost foarte concentrat l-am amestecat cu apa minerala si gheata si a fost bautura potrivita pentru gratar si nu numai.
Rezultatul gratarului, fie el si facut pe aragaz, a fost imbucurator pentru toata lumea.
Fetele nu ar mai fi stat altfel cu cozile in aer si nici nu ne-am fi lins pe bot atat de induiosator soptind: „Complimente bucatarului, na!”
Mersi, mersi!
Voi va dati seama ce treaba am face cu Pizzoni?
Am scris articolul pentru concursul Grillshop.
Pingback:Un gratar potrivit pentru orice dorinta - Ziarul toateBlogurile.ro
Pingback:Tweets that mention | iYli | Un gratar potrivit pentru orice dorinta | -- Topsy.com
nu ai putea sa renunti si la carne?..:)..ce vreau sa stiu-desi ai spus ca-a fost imbucurator ptr toata lumea-..Beti si Diana s.au saturat?..:)..mai bine le dadeai lor toata carnea..nu am baut niciodata suc din asta de visine..ptr ca imi place doar dulce..f dulce..nu.mi place acru,amar..visine am mancat doar de cateva ori cand eram mai mic..cu greu..nu inteleg asta cu condimentele..groaznic..
Da, fetele au fost in regula, mai ales ca au avut si ceva tratament special in afara de „gratar”. Rece si cu gheata, in combinatie cu ceva apa pentru ca el este foarte concentrat, nici nu o sa iti mai dai seama ca e amar. Deloc.
imi curg balele mai ceva ca la cainii aia
Iti dai seama ce or sa-ti mai curga daca va fi sa gatesc cu Pizzoni 🙂