In gradina parintilor mei este o tufa de mure. Imbraca elegant gardul alb de lemn din vara pana toamna tarziu, in verde aprins, in care se pierd pete de culoare rosie, roz sau negru lucios cand fructele sunt coapte.
Murul face parte din familia rozaceelor.
Continutul ridicat de tanin amelioreaza sangerarile minore, iritatiile gingiilor si durerile in gat, iar antioxidantii alaturi de vitaminele C, E si acidul elagic protejeaza impotriva afectiunilor cardiace.
Murele contin fibre importante pentru sistemul digestiv si au efect antiinflamator datorita soliciului din compozitie.
Soliciul se gaseste si in aspirina, tocmai de aceea, daca ai intoleranta la acest medicament, implicit trebuie sa consumi o cantitate moderata de mure.
Copil fiind, momentul in care mama imi aducea murele era unul magic.
Delicatetea gestului sau si povestea in care imbraca fructele dulci, le resimt si astazi, de fiecare data cand mananc mure.
De unde sa stiu ca pana si frunzele uscate vor putea fi folosite mai tarziu impreuna cu crengutele pentru ceai?! Gustul acestuia este excelent. Aromat si dulce! 🙂
Pentru inima 🙂
Sa-ti fie gura ca si mura! 🙂
Spune-mi povestea fructelor tale preferate! 🙂