Viata e foarte ciudata.
Oameni de la care nu te astepti ti-o dau in freza.Si oameni necunoscuti iti fac surprize.

De fiecare data cand vrei sa suni pe cineva sa ii urezi de bine, sa il intrebi de sanatate sau pur si simplu sau sa ii auzi vocea nu te mai gandi ca poate telefonul tau e doar unul dintr-o mie.
Suna pur si simplu.

De multe ori mi-a fost teama de respingere inainte sa intreb pe un om pe care il apreciez de sanatate, insa tot de atatea ori vorbele mele au fost primite cu bucurie.

Povestile personale ale fiecaruia dintre noi nu sunt din pacate aceleasi cu imaginea pe care o afisam in public, nu se identifica mastii sociale pe care o potrivim inainte de a iesi pe scena fiecarei zile.

Mi-a deschis ochii asupra acestui subiect o poveste citita cu multi ani in urma intr-o carte aparuta undeva in ’98, numita Supa de pui pentru suflet (prima editie din Romania).
Era vorba de un elev care in preajma Craciunului se gandea sa o sune pe una dintre profesoarele sale din liceu. O femeie care i-a deschis mintea si sufletul, cu rabdare, sa aiba curajul sa aspire la vise pe care prin munca le-a transformat mai apoi in realitate.
Profesoara era apreciata in randul colegilor sai si iubita de elevi, iar personajul povestii, elevul ajuns acum la maturitate, se temea de faptul ca doamna cu pricina nu numai ca nu va recunoaste o simpla voce la telefon dupa atatia ani, dar il va si respinge.multumesc
Sigur casuta sa postala era incarcata de felicitari, iar telefonul ar fi sunat incontinuu ocupat.
Cand a prins curaj sa o sune insa, profesoara l-a recunoscut si s-a bucurat ca exista un om care sa isi fi amintit de ea, un om care i-a urat de bine,multumindu-i pentru faptul ca intr-un anumit moment al vietii i-a fost aproape.
Nimeni altcineva nu o sunase, iar posta nu ii adusese nici o felicitare de Craciun.

Viata e foarte ciudata.Oameni de la care nu te astepti ti-o dau in freza.Si oameni necunoscuti sau oameni pe care i-ai vazut o singura data in viata iti fac surprize, te ajuta atunci cand nimeni nu iti sta aproape.

Cand te-ai uitat ultima oara in urma, cu mult curaj sa spui doar un multumesc omului care ti-a fost aproape?
Cand ai sunat ultima oara pe cineva fara niciun scop?
Pur si simplu sa ii faci o bucurie!?

Citeste si: Vorbe frumoase si afectiune

Apreciaza oamenii si invata sa spui “multumesc”

Comments

6 comentarii la „Apreciaza oamenii si invata sa spui “multumesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.