Bucataria indoneziana are o diversitate de mancaruri.
Acestea sunt produsul culturii locale, a istoriei insulelor aflate in componenta Indoneziei.

Este cea mai mare tara arhipelag din lume avand 600 de insule populate.
Este denumita „Salba de smaralde a Ecuatorului”.

Datorita pozitiei sale si implicit a comertului practicat de catre locuitori, ingredientele prezente in prepararea mancarii au fost influentate de catre India, Europa, Orientul Mijlociu, China.
A contribuit la introducerea de condimente indigene: cuisoare si nucsoara in bucataria indoneziana si la nivel mondial.

Indonezia vine din grecescul indos şi nesos care semnifică „Marile Pământuri la est de India”.

Mi-ar placea ca intr-o zi sa ajung pe taramul smaraldelor si al condimentelor speciale.
Pana atunci impart cu tine cateva imagini cu preparate traditional indoneziene care mi-au facut cu ochiul la petrecerea la care am participat cu cateva saptamani in urma in Rotterdam.
Sa fie primit! 😀

Foarte frumoasa a fost si povestea spusa de catre unul dintre bucatarii care a contribuit la prepararea minunilor culinare inainte de inceperea petrecerii.
O poveste cu animale marine, cu spirite care fac vraji bune si vorbesc cu plantele, cu nori si raze de soare de soare impletite in cultura populara a Indoneziei. 🙂

Aromele culinare ale Indoneziei

Comments

Un comentariu la „Aromele culinare ale Indoneziei

  • 19/01/2011 la 6:09 PM
    Legătură permanentă

    De gordel van smaragd (Dutch) The emerald belt (English) was the nickname of Nederlands Indië. The archipel was formed of the islands Sumatra, Java, Bali, Salawesi, Lombok, Sumbawa and Flores. The nickname was invent by Multatuli.
    Cz. of the historical relation there live many indonasion people here and v.v.
    and i’m glad we still have there culinair history here.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.