In ultima vreme am tot felul de activitati casnice care mai de care mai interesante.

La cat de multe lucrari am facut, cu voie sau fara in casa ma gandesc serios sa imi iau un brevet ceva de instalator, muncitor calificat, nu de alta, dar sunt in masura sa dau oricui sfaturi cu privire la amorsa simpla sau contra mucegai, lavabila alba sau vreun pigment de culoare, verificarea peretilor proaspat facuti cu lampa sau despre parchet si tot ce implica sa il pui.

In fine, am scris intr-un alt articol cum din cauza unei probleme la teava blocului am facut pana la urma pasul si am schimbat instalatia sanitara din baie ca tot daramasem un perete. Asta s-a intamplat in luna Martie, desi programasem sa schimb toata instalatia sanitara de-abia in vara.

Am scris despre asta in articolul: Ce pot face doua maini dibace…

La bucatarie a fost un pic de poveste si s-a lasat cu emotii, pentru ca tevile vechi aratau in ultimul hal si aproape am crezut ca e imposibil sa fie schimbate.
Sunt noi acum si stau linistita ca pot pleca de acasa fara sa crape ceva sau sa plesneasca.

Am vazut insa ca e la moda sa iti schimbi instalatia electrica. Hm, ca e veche si nu ar face fata noilor cerinte ale aparaturii electronice si tot asa. Eu nu am schimbat-o dintr-un motiv foarte simplu: ca sa incepi sa scoti toate firele din pereti trebuie sa “sapi” efectiv santuri adanci si sincer nu am chef acum de daramat toata casa pentru asta.

Am avut probleme cu ceva prize doar pentru ca nu erau fixate bine dupa renovare, asa ca le-am schimbat cu totul si stau linistita.
Cele mai bune sunt prizele din ceramica. Iar daca sunt scurte firele din tavan, unde trebuie sa pui un bec sunt solutii ca sa le izolezi sau sa le prelungesti. Gasesti toate materialele necesare in Dedeman. Eu de acolo le-am luat.
Cat timp faci lucrari/ modificari la sistemul electric din casa e cazul sa opresti de la panou/ contoar curentul electric, altfel ajungi sa arati ca pisicile prinse de vreun fulger in desenele animate.

Fiecare stie insa cel mai bine de ce are nevoie in casa in care locuieste si cati bani vrea sa investeasca in ea.
Pentru mine casa in care locuiesc trebuie sa fie cat mai simpla si aerisita.

Nu vad rostul unei mobile foarte scumpe atat timp cat de efect sau utila este si cea pe care o comanzi la un depozit de mobila dupa propriul gust.
De ce spun asta?
Tocmai mi-a revenit in minte o discutie de mai mult cand o cunostinta imi spunea ca trebuie sa schimbe vasul de toaleta sau masina de spalat pentru ca deja modelul este invechit de un an de zile, in loc sa mearga si sa isi puna cu aceeasi bani dintii din gura.

Cam asta de pe aici, daca ai nevoie de un sfat in privinta renovarii sau mobilarii unei case sunt in zona si cred in principiul: ieftin si bun. 🙂

Instalatia sanitara sau electrica si banii pe care ii investim intr-o casa

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.