De cateva zile am numai cosmaruri.

Azi-noapte am visat ca am fost atacata in timpul somnului, de un hot care a intrat prin tavanul din hol, dupa ce a folosit un aparat special pentru a-l gauri.

M-am trezit speriata initial.

Cat timp imi cautam somnul din nou in sufragerie, cu ochii aproape inchisi, am realizat faptul ca totul se trage de la cartea care statea cuminte pe masa: Pe urmele crimelor celebre.

Maria Peia, criminala care si-a ucis sase prunci imediat dupa nastere, Marta Barbu, autoarea unei crime oribile si bizara pusa la cale in vis, Margareta Stefanescu, femeia care, descoperind ca este bolnava de cancer, si-a ucis sotul si cei doi copii, apoi s-a sinucis, Maria Naghi, prima dobrogeana condamnata la moarte, Dumitra Brotea, autoarea unei crime monstruoase pe care a planuit-o timp de 40 de ani, imi bantuie mintile.

Toate faptele descrise in carte s-au desfasurat inainte de cel de-al II-lea Razboi Mondial. Descopar cu uimire cat sadism si durere sufleteasca a determinat oameni sa omoare alti oameni. Asa cum scriam si intr-un alt articol, niciodata nu vom intelege nevoile, lipsurile si dorintele celor din jur, oricat de apropiati ne-ar fi intr-un anumit moment din viata.

Cartea asta, asemeni celorlalte care descriu faptele negative comise in societate, reprezinta pentru mine o unealta utila de a cunoaste mintea umana si mecanismele care pot determina o actiune sau alta.

Am inceput sa citesc astfel de subiecte determinata fiind de un curs de la facultatea de drept, curioasa fiind de un intreg istoric al romanilor criminali.

Din punctul meu de vedere e urat pana si sa te certi cu cineva, dar sa il ucizi?!
Am sa dezbat pe larg in urmatoarele saptamani subiecte legate de cele citite.
In cazul in care imi recomanzi o carte cu aceeasi tema, imi poti scrie titlul acesteia intr-un comentariu.

Pana atunci trag concluzia ca macar in cada trebuie sa schimb lectura favorita 😀

2

Pe urmele crimelor celebre

Comments

Un comentariu la „Pe urmele crimelor celebre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.