Mi-am amintit de supa de chimen, gustoasa si simpla in ale prepararii, cand mi s-a facut foame mai tare. 😀

Si cum supa de chimen e logodita cu crutoanele, intai am purces la lucru cu acestea.crutoane

Am taiat painea in bucati mici si am lasat-o la cuptor, intr-o tava la foc potrivit pana s-a rumenit.

Intre timp am curatat o ceapa mica, un morcov si o telina pe care le-am pus la fiert in doi litri de apa. La aceasta cantitate de lichid am adaugat 2 lingurite de chimen. Il gasesti la plafar sau la supermarket.

Atentie, chimenul nu este acelasi lucru cu chimionul.
Despre diferenta intre cele doua condimente, citesti informatii pe larg intr-un articol scris de Dragos Serban.

Revenind la supa pe care am lasa-o pe aragaz, ei bine, cand totul a fost gata, deasupra am adaugat patrunjelul.
Mie imi place sa adaug crutoanele de-abia in farfurie.

***
Am realizat astazi ca nu am mai mancat carne de cateva saptamani. Ma indragostesc tot mai mult de legume si am inventat cateva minuturi interesante zilele acestea.

ou fiert si legume

Ou fiert, paine neagra si o salata rapida dintr-un castravete de gradina, usturoi verde, putina varza, marar si o lingura de smantana.

legume

Dovlecel, o rosie, telina si morcov ras, varza tocata si marar- toate rumenite in tigaia de teflon la foc potrivit 10 minute, fara ulei. La sfarsit am adaugat o minunatie de sos din ardei iute.

P1270193

Ai vreo recomandare pentru bucatarul care sta ascuns in mine? 😀

Supa de chimen, crutoane si alte minunatii

Comments

2 comentarii la „Supa de chimen, crutoane si alte minunatii

  • 07/06/2011 la 10:01 PM
    Legătură permanentă

    Chiar misto…. Arata bine…. Suna interesant si extravagant !!! Ce sa mai comentez… incerc si eu ! Cat despre supa de chimen, fara suparare: NO F-ING WAY !!! Arata ca si cum ar fii pentru troli sau ceva de acest gen… PEACE

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.