Ti s-a intamplat cu siguranta de-a lungul existentei tale sa participi la o discutie, sa vezi un film sau sa citesti o carte pe care sa nu le intelegi.

Asta nu inseamna ca nu ai acordat destula atentie sau ca ai fi inchis la minte, ci pur si simplu ca modul de expunere al respectivei actiuni nu s-a mulat pe profilul inteligentei tale.

Ai auzit vreodata de teoria inteligentelor multiple?

Fiecare invata si percepe lumea altfel, isi exprima sentimentele in mod diferit.
Sunt reguli simple pe care daca ai bunavointa sa le cunosti, intelegi motivul pentru care iubitul iti aduce cadouri scumpe in fiecare zi, desi nu ti-a spus niciodata “te iubesc”.

Un individ este vizual, altul auditiv sau kinestezic, altcineva gandeste matematic, unul isi exprima sentimentele in muzica sau doar intr-un zambet, ai o inteligenta intrapersonala, interpersonala sau naturalista.

Mintea fiecaruia dintre noi este creata altfel si de aici perceptia asupra lumii si explicatia faptului ca sunt persoane cu care ne intelegem excelent si persoane cu care nu avem nicio sansa oricat ne-am stradui, in ciuda faptului ca aparent avem atat de multe lucruri in comun.

Cunoasterea “Teoriei inteligentelor multiple” te motiveaza sa manifesti un intens interes in domeniul in care capacitatile tale sunt evidente si te ajuta sa ii intelegi pe cei din jur sau sa iti alegi partenerul potrivit.

Am sa dezbat intr-un alt articol viitor, pe larg, fiecare tip de inteligenta cu exemple, pana atunci sper ca ti-am deschis curiozitatea si ai sa ma citesti cu interes in continuare.
Filmul de mai jos e bonus, sa ai la ce sa te gandesti pana data viitoare.

Schimba perspectiva, invata sa comunici diferit cu oamenii care te inconjoara si ia pe fiecare individ asa cum este, fara sa judeci lucrurile doar prin prisma experientelor pe care le-ai trait pana acum.
Ai sa fii uimit de rezultatul benefic pe care rabdarea si logica il aduc in viata ta!

Teoria inteligentelor multiple.

Comments

7 comentarii la „Teoria inteligentelor multiple.

 • 14/06/2011 la 9:07 PM
  Legătură permanentă

  Minunat! Asa este. Multumim pentru articol si pentru bonus.
  Este extraordinara forta cuvantului scris sau rostit. POate sa te distrusa, sau, cum ar fi de dorit, te poate duce pe cele mai frumoase meleaguri.

  Răspunde
 • 15/06/2011 la 12:11 PM
  Legătură permanentă

  The theory of “Muliple Intelligences” is short and simple:
  It’s not How smart are you, but How are you smart.

  In fact, people can be intelligent not in just one issue, but in different ways.

  Studies have identified eight different intelligences and each person possesses all these forms of intelligence, but not all will developed all equally strong.

  This theory is complicated and in my opinion intelligence can not be expressed in a simple number (like IQ) but social class and culture are the key factors about how those intelligences are developed.

  It’s interesting to read about those eight intelligences
  (the theory of H. Gardner) and to apply them to your own development.

  success.

  Răspunde
 • 16/06/2011 la 1:34 AM
  Legătură permanentă

  In the theory of Gardner there are just eight Intelligences.
  1 Verbal
  2 Logical
  3 Visual
  4 Musical
  5 Physical
  6 Naturalistic
  7 Interpersonal
  8 Intrapersonal

  Răspunde
 • 07/04/2012 la 5:22 PM
  Legătură permanentă

  Sa fie asta diferenta hotaratoare intre oamenii care nu se inteleg intr-o relatie sau nu ajung pur si simplu la un numitor comun ?

  Răspunde
 • 04/11/2012 la 2:55 PM
  Legătură permanentă

  M-a miscat profund articolul dar clipul mi-a adus lacrimi in ochi. Perceptia lucrurilor difera asa cum oamenii sunt diferiti la randul lor. Respectele mele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.