In weekend sunt in Perla Transilvaniei.
Pe sistemul: daca iti doresti ceva cu adevarat devine realitate, vestea vizitei la Sighisoara m-a incantat foarte mult. 🙂 Imi doream atat de mult sa ajung acolo.

Prima atestare documentara a Sighisorei este facuta in 1280, este localitatea cu cel mai vechi statut orasenesc din Transilvania (secolul XVI).

Biserica din Deal este cel mai important monument si a treia ca importanta intre bisericile gotice ale Transilvaniei.

Am ales sa merg cu trenul, dupa ce am luat in calcul inclusiv varianta maxi taxi sau masina personala. Din Bucuresti pana la Sighisoara sunt 297 km.

Tot ceea ce am citit despre turnul cu ceas, simbolul orasului, m-a dus cu gandul la turnul din Praga, arhitectura Sighisoarei – una din putinele cetati medievale din Europa locuita, este influentata de evenimentele istorice care au marcat locul. Sighisoara

Turnul cu ceas masoara 64 m inaltime, acoperisul in stil baroc este realizat in 1677, iar la baza acestuia se inalta patru turnulete care semnifica autonomia juridica a orasului.

Doua cadrane de ceasornic cu nise de figurine imbraca ambele fatate.
Pacea cu trompeta, ramura de maslin, tobosarul, siluete feminine imbracate in rochii albastre, reprezentand Dreptatea si Justitia, doua alte figurine reprezentand Ziua si noaptea, Calaul, sapte figurine de stejar pictat reprezentand zilele saptamanii, cu vestimentatia unor divinitati din Panteonul greco-roman, purtand pe cap simboluri din alchimia medievala, vegheaza de la inaltime trecerea timpului.

In secolul XVI, orasul este locul de intalnire al artistilor sositi din Boemia, Tirol, Salzburg.

Vlad Tepes Dracula, fiu al voievodului Tarii Romanesti, Vlad Dracul, s-a nascut la Sighisoara.
Din anul 1999 centrul Sighisoarei este listat in patrimoniul cultural Unesco.

In weekendul 24- 26 Iunie sansele sa ploua in Sighisoara sunt doar de 20%, asa ca am vreme buna de colindat. Cu cine beau o cafea in oras?

Sighisoara, here i come!

Comments

5 comentarii la „Sighisoara, here i come!

  • 23/06/2011 la 1:13 AM
   Legătură permanentă

   Multumesc. :* Din pacate timpul e destul de scurt, pariu ca ma dezmeticesc de-abia dupa ce ma intorc in Bucuresti… E un gen de preludiu vizita asta :))

   Răspunde
 • 22/06/2011 la 1:41 PM
  Legătură permanentă

  Sighisoara, here I come too 🙂 Si eu cu prietena mea am ales sa vizitam acest oras minunat in weekend, sunt absolut convinsa ca vremea nu va fi potrivnica si ne va lasa sa ne plimbam in voie, poate ne sincronizam la o cafea in oras 🙂 Have a great time !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.