La aeroporul din Praga taxiurile stau frumos aliniate si in cazul in care un client se indreapta catre oricare dintre masinile aflate in rand, este trimis la cea aflata in fata. Niciun taximetrist nu fura pasagerul colegului, tarifele inscrise pe Skodele transformate in taxi sunt pastrate si pe aparatul aflat pe bord, aparat care porneste odata cu masina.

Transportul cu taxi-ul este exceptional pus la punct in Praga, chiar daca vorbim de plecarile de la aeroport sau din oricare alta zona limitrofa a orasului. Esti tratat corect si cu respect, pentru ca turismul care aduce banii in buzunarele locuitorilor Pragai este sustinut de calitatea serviciilor oferite de aceeasi oameni.
Este un schimb corect.

In urma cu cateva zile, cand calatoream cu trenul catre Sighisoara mi-au ajuns la urechi fix de la cei “patiti”, doua intamplari nu prea placute al caror start a fost dat in aeroportul Otopeni si respectiv in Baneasa.
Prima persoana, o doamna care a aterizat un pic dupa miezul noptii, s-a urcat intr-un taxi, in conditiile in care pe usa acestuia scria un tarif nu mai mare de 4 lei. Soferul i-a spus ca pana la Gara de Nord costul cursei e de 20 de lei.
Odata puse bagajele in masina, acelasi sofer a facut o alta precizare: 20 de lei km! Si a pornit masina, fara ca aparatul sa fie pus in functiune. Doamna respectiva a vrut sa se dea jos, insa taximetristul nu a oprit.

Cursa groazei s-a incheiat dupa multe rugaminti in care femeia a adaugat inclusiv faptul ca este insarcinata si nu are nevoie de o sperietura. La gara i s-au cerut 200 lei, bani care nu existau oricum. Pretul platit a fost de 50 de lei, soferul spunandu-i printre dinti ca a scapat ieftin.

Pe tot parcursul cursei, barbatul a vorbit in permanenta la telefon cu diverse persoane mentionand de fiecare data era cazul faptul ca tocmai fraiereste pe una.
La cateva minute dupa ce s-a linistit in gara, la tonomatul de cafea langa care statea femeia, a ajuns un adolescent respirand speriat, repetand obsesiv: “am nevoie de o cafea tare”.

Si viitoarea mamica si adolescentul blond mi-au fost parteneri pe parcursul drumului catre Sighisoara, iar ceea ce scriu am aflat de la ei asa cum am precizat si mai sus.

Recunosc, m-am simtit eu insami agresata de intamplarile care i-au injosit in dimineata acelei zile, de modul in care au fost tratati de soferii de taxi si contracost pe deasupra.

Adolescentul s-a urcat intr-un taxi din aeroport dupa ce de asemenea a verificat pretul de calatorie. Pe drum soferul s-a mai oprit in puncte diferite si in masina s-au mai urcat doi dintre prietenii sai. Cursa s-a sfarsit undeva pe o straduta laturalnica de langa Gara de Nord, unde baiatul a platit pentru transport opt milioane.
I-au mai lasat bani de cafea si pentru biletul de tren. calitatea serviciilor

A mers la politie incercand sa depuna o plangere si i s-a spus ca faptul e deja consumat si nu mai este nimic de facut.

Atat timp cat platesti pentru un serviciu te astepti, la fel ca in orice tara civilizata din Europa sa primesti seriozitate si calitate.

Acum ma intreb eu, oare cand trebuie sa depui plangere pentru un fapt sau un altul? Inainte de a ti se intampla? Sa mergem acum toti la vrajitoare incercand sa ne aflam viitorul? Pedeapsa pentru o faradelege se aplica dupa ce aceasta a avut loc, asa putem acuza pe nedrept pe oricine dupa cum ni se pare fiecaruia.

Ai mai auzit de astfel de cazuri? Ai fost chiar tu implicat intr-o astfel de poveste in aeroport sau la Gara de Nord?

 Recomand zile libere legale.

Afaceri in transportul clientilor si calitatea serviciilor oferite

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.