Din considerente obiective zilele trecute am preparat o mancare de cartofi cu carnaciori.
Toti cei care au mancat i-au laudat gustul, ba chiar mi-au facut pofta si am gustat si eu in cele din urma.
Am asadar destule motive sa iti dau si tie reteta.
Am avut doar doi carnaciori pe care i-am taiat marunt si i-am prajit in putin ulei.
Cand am considerat ca sunt rumeniti destul, i-am scos si in acelasi ulei am pus trei cepe mari tocate marunt; la cateva minute am adaugat ardei gras si apoi rosii in bulion.
Toata compozitia am mutat-o apoi intr-o oala, alaturi de cartofi taiati, iar pe deasupra am pus apa cat sa acopere.
Cand au fost fierti si cartofii, iar apa turnata a scazut, am oprit focul si am adaugat carnaciorii, amestecand.
Rostul acestora e sa dea gust, de aceea am si oprit uleiul in care i-am prajit.
Cam asta. Pofta buna!
Suna bine si sunt convinsa ca a fost extrem de bun. Raman cu pofta, ziua 10 de regim, ma incap niste blugi in care nu imi intra fundu’ cu niciun chip.