Cea mai buna ciorba de vacuta am mancat-o in 2008 la Agafton, in judetul Botosani.
Desi incerc de fiecare data cand mi-e pofta si o prepar, sa aiba acelasi gust, nu vrea, neam.
Cu siguranta exista in Moldova un ingredient secret pentru ciorba asta.
Cum o fac eu?
De obicei fierb carnea si schimb apa de cateva ori sa fiu sigura ca toata grasimea a fost eliminata.
Separat, intr-o alta oala pun la fiert urmatoarele legume rase sau taiate in bucati mici: morcov, telina, ceapa alba, ardei gras, cartof, rosii sau bulion, radacina de patrunjel.
Adaug carnea fiarta taiata in bucati sa fiarba impreuna cu legumele.
Cand este gata, bat doua oua intr-un castron, pun apoi cateva linguri din lichidul care fierbe sa se omogenizeze. Continutul il rastorn in ciorba.
La sfarsit presar pe deasupra leusten verde tocat marunt si gata.
Fiecare sa isi puna cata smantana vrea in farfurie. 😛
Pofta buna!
Draga Iulia, fara suparare ce ciorba de vacuta e aia daca tu ii schimbi apa? Se pierde toata esenta si desavarsirea unei ciorbe. Iar daca vrei sa o faci dupa o reteta moldoveneasca nu trebuie sa-i lipseasca putin bors (cel autentic din tarate) si smantana.
Pofta buna !
Parca-i simt aroma!Cat priveste grasimea,nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. Nu mananci tu gras in fiecare zi. Oricum vine frigul si un piculet de grasime in bucate zic eu ca mere… Salutari din ardeal,Vlad
Fataaaa…la Agafton, in tabara, m-am pupat prima data, cu un moldovean, hahahahaha !!!!!
Si eu sunt moarta dupa ciorba de vacuta , mmmmmmmm !!!!!