Viata ne ofera tot felul de oportunitati, iar datoria noastra este sa profitam de ele, ca … oferta zboara, cum zice reclama!

Iulia mi-a spus ca face bagajul, maine incepe ultima editie pe acest an din Redescopera Romania, asa ca astazi am sa scriu despre mancare 😀
Sigur nu o sa fac pofta nimanui. 😛

Te invat sa faci un desert simplu din dovlecei.

Eu aveam 2 prin frigider.
I-am spalat, i-am curatat de coaja si de seminte si i-am dat pe razatoarea cea mare.

Am pus un pic de sare, ca mai apoi ca sa lase zeama sa-i pot stoarce. portii mici

Am amestecat 2 oua cu faina dintr-o cana de 150 ml si cu dovleceii rasi si storsi.

Cand in tigaie sfaraia usor uleiul, am adaugat cu o lingura de metal portii mici din compozitia preparata anterior.

Le-am rumenit in mod egal pe fiecare parte, pana au capatat o culoare aurie.

Cu o furculita le-am scos si le-am asezat pe o farfurie intinsa sa se raceasca.

Am mancat papanasii cu putin zahar presarat pe deasupra si m-am lins pe degete. 😀
Daca ai timp dimineata, inainte sa mergi la servici, poti incerca reteta si pentru un mic dejun dulce.

papanasi din dovlecel

Papansi din dovlecel

Comments

3 comentarii la „Papansi din dovlecel

  • 25/10/2011 la 1:27 PM
    Legătură permanentă

    Nu stiam ca merge asa si de desert, eu ii fac tot asa, dar nu ca desert, ci ca aperitiv, punand mujdei de usturoi peste ei.Fooooaaaarte bun !!!

    Răspunde
    • 26/10/2011 la 9:33 AM
      Legătură permanentă

      Yummy! Insa eu asa am primit “indicatii”. :)) Am mai facut papanasi folosind mere in loc de dovlecei. Au un gust de vis! Try it 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.