Mediatizarea cartii Sanctus l-a adus pe Simon Toyne in placuta ipostaza de a fi asemanat cu Dan Brown.

Sanctus s-a dovedit a avea lipici la cititorii cu gusturi rafinate.
Aflam despre ocultism si cateva secrete religioase.

Asa s-ar rezuma pe scurt romanul lui Simon Toyne:Sanctus

“Într-o dimineata, un calugar al ordinului urca în vârful muntelui, întinde bratele în forma de cruce si se arunca în gol. Trupul îi este plin de taieturi pâna la os, în forma literei Tau.

Detectivul Arkadian are o misiune grea: ordinul Sanctus este protectorul textului original al Bibliei.
Undeva în maruntaiele muntelui exista o gradina care pare a fi cea a Edenului, dar aici cunoasterea nu
înseamna pacat originar, ci putere divina.

Când ziarista Liv patrunde în Citadela, ea e pe cale sa descopere unul dintre cele mai înspaimântatoare secrete ale civilizatiei.”

Alaturi de editura All, te invit astazi la un concurs al carui premiu consta intr-un exemplar din “Sanctus”.

Simon Toyne vine in Romania in perioada targului Gaudeamus, 23-27 noiembrie 2011, asa ca romanul pe care ti-l ofer va avea autograful autorului.

Ce trebuie sa faci?

Simplu: spune-mi, te rog, in doua vorbe care a fost romanul cu mistere religioase care ti-a placut cel mai mult si de ce.

Raspunsul tau pertinent si argumentat iti va aduce in dar cartea.

Recunosc, am sa fiu subiectiv, insa acelasi lucru il astept si de la tine. 😉
Literatura e poveste, iar fara povesti nu ar exista sentimente.

Gaudeamus se incheie pe 27 noiembrie, eu am sa anunt castigatorul pe 28 noiembrie.
Succes!

Later edit.
Multumesc tuturor pentru participare si pentru comentariile lasate, sper ca data viitoare sa pot oferi la concurs mai mult de o carte.

Premiul merge la Vlad Marcian pentru un raspuns detaliat al celor 7 volume ale cartii din colectia “Vraciul”, aparuta in anul 2009.
Frumoase explicatiile cu privire la firul si cronologia evenimentelor din perioada dintre cele doua veacuri marcate de framantari politice.

Te rog da-i Iuliei un mail la iyliulia@gmail.com cu adresa la care sa iti fie trimisa cartea.

Sanctus cu autograful autorului pentru un cititor iYli

Comments

23 de comentarii la „Sanctus cu autograful autorului pentru un cititor iYli

  • 09/11/2011 la 8:47 PM
    Legătură permanentă

    Fenomenul Pitesti – Virgil Ierunca. Mistere religioase nu are, intreaga carte este un mister religios despre cum au putut oamenii aia sa sufere in numele religiei lor.

    Răspunde
    • 13/11/2011 la 3:22 PM
      Legătură permanentă

      Aveau comunistii, metode extraordinare de convingere si de constrangere. Faceau din educati,reeducati… Bine-nteles cine avea un caracter puternic,rezista pana la urma chiar si torturilor,la care erau supusi.

      Răspunde
  • 10/11/2011 la 11:27 AM
    Legătură permanentă

    Am citit 3 pana acum: Numele trandafirului, Codul lui Da Vinci si Comoara de Clive Cussler (religia este si ea implicata in misterele cartii dar nu e foarte proeminent- deci legatura e tangentiala). Deci Numele trandafirului.

    Răspunde
    • 13/11/2011 la 3:23 PM
      Legătură permanentă

      Religia isasi, are o multime de mistere pe care ni le dezvaluie in modul in care-i convine cel mai bine…

      Răspunde
  • 10/11/2011 la 4:16 PM
    Legătură permanentă

    Eu am citit pe nerasuflate “Simbolul pierdut” al lui Dan Brown. Impletitura dintre realitate si fictiune mi se pare extrem de bine realizata si mie oricum imi plac teoriile consprationiste ( deci sunt subiectiva, lol ). Simbolurile masonice sunt bine prezentate, documentarea in privinta lor este facuta corespunzator si oricui ii foloseste putina cultura generala despre o organizatie discreta, dar nu secreta, asa ca pot sa spun ca am invatat legat de subiectul Masonerie, mai mult decat stiam.

    Răspunde
    • 13/11/2011 la 3:26 PM
      Legătură permanentă

      Masonii. O organizatie foarte puternica,avand influiente chiar si asupra destinelor lumii,dupa cum bine stim!

      Răspunde
  • 13/11/2011 la 3:06 PM
    Legătură permanentă

    N-as putea numi aici un roman cu mistere religioase si asta pentru ca am incercat “codul lui Da Vinci” si m-am oprit dupa cateva pagini (acum, daca il iau in mana nu-i mai dau drumul pana nu-l termin), insa filmele pe teme m-au impresionat. Inclusiv “Codul”.
    Pot spune, insa, ca am citit destul de multe scriituri care tratau sub o forma sau alta “semnele”, “codurile”, “mesajele” sau “actiunile” mai mult sau mai putin cunoscute publicului larg si care m-au facut sa ma gandesc foarte mult la faptul ca probabil suntem atent supravegheati (ca masa, nu individual neaparat), ca avem de a face cu niste reguli impuse si facute spre a sluji un anumit scop, ca ne sunt ascunse intentionat o serie de adevaruri care ne-ar arata lumea asa cum este ea de fapt…
    PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI au insemnat un punct de cotitura pentru mine.

    Răspunde
  • 13/11/2011 la 3:16 PM
    Legătură permanentă

    Cea mai misterioasa carte ramane insasi BIBLIA. Daca in Noul Testament autorii ne ajuta,limpezind foarte mult calea pe care trebuie sa o apucam in viata, in schimb, in Vechiul Testament sunt foarte, foarte multe mistere ascunse printre randuri ramase pana astazi fara explicatii.
    Ca veni vorba de Dan Brown, mi se pare fictiune totala si de mult ori aberatii, cu atat mai mult ca, oamenii normali la cap sa cada in asemenea capcane… in loc sa se documenteze direct din CARTEA SFANTA ! Nu sunt habotnic, dar teoriile conspirationiste, organizatii secrete si alte kk-turi de-astea nu au nicio valoare. Colectia DUNE a lui Frank Herbert este de mii de ori mai tare, daca vorbim despre fictiune. Si acolo este foarte, foarte multa religie. Insa de mare bun simt…

    Răspunde
    • 13/11/2011 la 3:35 PM
      Legătură permanentă

      Foarte adevarat,ce spui despre Biblie ( cartea cartilor)! Aceasta carte pe masura ce o citesti si de cate ori o citesti,afli lucruri noi,ti se arata Slava Lui Dumnezeu! Biblia in sine, este chiar o biografie a Lui Dumnezeu. Felul in care a fost scrisa Biblia, este totusi un mister care se descifreza citind cartea. De aceea ne-a fost lasata…

      Răspunde
  • 13/11/2011 la 4:59 PM
    Legătură permanentă

    Am citit codul lui da vinci( am vazut si filmul de 2 ori), am citi si biblia de 3 ori, intotdeauna raman mistere meelucidate, viata ca si biblia este un mister, multi oameni au suferit pentru religie, multi au dus razboaie in numele religiei, dar totusi viata merge inainte cu sau fara religie.

    Răspunde
    • 13/11/2011 la 5:22 PM
      Legătură permanentă

      Pentru unii religia,reprezinta un ghid cu modele de urmat.
      Cum ar fi viata pe pamant daca nu ar exista in ce sa credem?
      Nu mai vorbesc de teama ca azi, oamenii nu prea se mai tem de nimica din pacate . 🙁

      Răspunde
  • 13/11/2011 la 6:16 PM
    Legătură permanentă

    Corect, multi nu mai se tem de nimic, nu mai tin cont de nimic, nu mai cred in Dumnezeu, lumea s-a inrait.

    Răspunde
    • 13/11/2011 la 6:49 PM
      Legătură permanentă

      De temut nu se tem intr-adevar de nimic si cat Il priveste pe Dumnezeu, s-a ajuns la concluzia ca ne iarta.
      Daca il rugam,desigur.
      O seara faina din Ardeal, cu respect, Vlad.

      Răspunde
  • 13/11/2011 la 7:09 PM
    Legătură permanentă

    Va propun sa vedeti si filmul Immortals, un super film despre mitologia greaca, il vizionez acum si am ramas foarte, foarte impresionat de actiunea filmului.
    Este un film reusit.

    Răspunde
    • 14/11/2011 la 4:48 PM
      Legătură permanentă

      Filmele sau cartile care trateaza mitologia greaca m-au fascinat de mic copil. De curand insa, am vazut filmul “Inception”. Nu m-am miscat din fata monitorului 2 ore!

      Răspunde
  • 18/11/2011 la 11:05 AM
    Legătură permanentă

    Pendulul lui Foucault, de Umberto Eco …
    De ce mi-a placut? nici eu nu stiu :), dar mi-a placut,
    cred ca tocmai datorita misterului sfantului Graal …

    Răspunde
    • 27/11/2011 la 11:09 PM
      Legătură permanentă

      S-au turnat si o multime de filme care tratau subiectul Sfantului Graal sau Pocalul vietii asa cum i se mai spunea. Misterele,tot mistere raman oricate filme s-at face pe tema asta dar samburele de adevar incita inspiratia regizorilor si autorilor de carti SF.

      Răspunde
  • 27/11/2011 la 9:22 PM
    Legătură permanentă

    Eu, personal, am fost fascinat de “Colectia Vraciului”, de Joseph Delaney, care, la ora actuala cuprinde 7 volume si anume: Ucenicul (Vraciului), Blestemul, Secretul, Batalia, Greseala, Sacrificiul si Cosmarul, colectia urmand sa fie extinsa pana la 10 volume.
    Desi toate aceste romane cuprind o poveste situata in universul fantastic al literaturii, ele contin, totusi, nenumarate elemente ale realului.
    Actiunea se situeaza in jurul secolelor XVIII-XIX, in anumite zone din Marea Britanie (redenumite dupa bunul plac al autorului) unde se petrece, teoretic, lupta dintre bine si malefic, maleficul cuprinzand vrajitoare, stafii, spectre si altele…
    Personajele principale sunt “Vraciul (John Gregory)” si ucenicul sau Tom Ward, care au ca datorie protejarea Comitatului de… Diavolul in persoana.
    Spre deosebire de alte carti de acest gen, sirul evenimentelor nu este unul repetitiv, cum probabil cred unii, iar banalitati cum ar fi dragostea si drama excesiva sunt eliminate, suspansul fiind in prim-plan.

    Răspunde
  • 27/11/2011 la 10:11 PM
    Legătură permanentă

    Tizule!
    Fain commenent!
    Sper ca esti ardelean,ca ardelenii sunt meticulosi,pedanti.
    Iti propun pe viitor,sa abordezi colectia lui Sven Hassel. Ai sa intri in universul tragi-comic al evenimentelor celui de-al doilea razboi mondial.
    Te asigur ca evenimentele sunt relatate de un fost combatant, supravietuitor al razboiului. Succes!

    Răspunde
  • 27/11/2011 la 10:59 PM
    Legătură permanentă

    Am citit o carte scrisa de un autor roman Tony Victor Moldovan, despre istoria ascunsa a omului,o tulburatoare decodare a Bibliei,Coranului,Bhagavad-ului si a altor texte vechi.
    Cartea se numeste Programul Terra.
    Aici sunt explicate versete din Biblie, ce este cifra 666.
    Foarte interesanta cartea, dar m-a cam speriat. 😀

    Răspunde
    • 27/11/2011 la 11:15 PM
      Legătură permanentă

      Da, mi-a “picat” si mie in mana acea carte.
      Are si un motto care suna cam asa: Nimeni sa nu se amageasca. Daca i se pare cuiva, intre voi, ca este intelept in veacul acesta, sa se faca nebun, ca sa fie intelept” (Corinteni 3-18).
      Cat priveste cifra atat de controversata “666”, dupa cum am aflat din aceasta carte se refera la niste clone notate cu 666 si 665…

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.