Iarna trecuta un catel care traieste in apropierea blocului meu m-a speriat foarte tare. Nu mi se pare normal sa mergem cu frica, pe strazile unui asa zis oras european cum “este” Bucurestiul.

Dupa discutia pe care am avut-o cu primarul sectorului 4 in vara, mi-am dat seama insa, ca problema cainilor fara stapan este pasata de la primaria de sector la cea a capitalei.

Poate e vorba de asumarea responsabilitatii sau de mila, poate este vorba de niste bani carora le place sa ramana intr-un buzunar mai mult decat in altul.

Un caine castrat nu este un caine bland, nu se transforma in pisicuta peste noapte.
Si cainii sunt la fel ca si oamenii, buni sau rai dupa frustrari sau dupa codul genetic.

Inteleg insa dorinta asociatiilor de a lasa in viata animalele, incercarea de a le salva cumva doar castrandu-le si sperand ca nu vor ataca oameni nevinovati pe strada.
Niciunul dintre noi nu am ales sa venim pe lume intr-un anumit context si cu siguranta nu vom alege momentul in care inchidem ochii. Nu discutam aici de sinucigasi, fereasca Dumnezeu.

Treaba este insa alta, periculoase sau nu, animalele astea care traiesc pe strada, oamenii speriati de ele sau cei care declara ca le iubesc, dar nu fac nimic, ceilalti oameni care incearca sa le ofere cat de cat o viata satula, nah in vreun adapost destinat lor, noi toti suntem in acelasi cerc vicios.

Nu sunt de partea nimanui si inca mi-e frica de cainele ala care m-a atacat, primul si sper ca si ultimul din viata mea intreaga, in conditiile in care am un rottweiler acasa si am crescut “printre caini” la propriu, umblu si acum in buzunar cu un aparat cu ultrasunete care pune pe fuga patrupedele, insa consider ca sunt si ele tot niste suflete nevinovate.
Nu cred in cainele te simte daca esti bun sau rau si de aceea se repede la tine, nu cred in ai dat in el si de aceea te-a speriat, cred doar in puterea vietii.

Tocmai de aceea te anunt ca daca ai pe acasa vreun castron in plus, vitamine, paturi sau orice tip de mancare pentru cateii de la adapostul Laila din Bucuresti, sa treci sambata, 17 decembrie, intre orele 10- 16 la intrarea din parcul Tineretului dinspre liceul Sincai, la bariera.

In zilele de 17 si 24 decembrie 2011, intre orele 10 – 16 sunt organizate colecte de hrana/ fonduri si in fata la Sun Plaza / Cora – Berceni de catre Asociatia”Nu mai esti singur”.

Contact Laila:
Olimpia 0786738015
Adina 0721430848
newlailashelter@gmail.com

Contact Asociatia ”Nu mai esti singur”:
Anda Murgu 0726.903.857

Suflete nevinovate

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.