M-am saturat de carne!

De mancarurile care contin carne, desigur.
Nu va ganditi la cine stie ce altceva.

Asa ca, mi-am stors putin creierul in ideea de a pregati ceva care sa capteze atentia familiei mele, devenita brusc si dintr-o data, cel mai aprig critic culinar…

Evrika!
Dau fuga la market, cumpar rapid doua caserole cu ciuperci crude, un pahar de smantana, un sos uncle Ben`s Chilly, o capatana babana de usturoi.

Achit la casa si apoi cu viteza tancului de asalt “Tiger”, pornesc spre casa.
Aveam de pregatit ceva bun, bun!

Curat ciupercile, le tai felii si le pun sa clocoteasca impreuna cu o lingura de sare timp de 5 minute.

Ardeiul si ceapa sunt gata.
Ardeiul si ceapa sunt gata.

Intre timp, tai marunt 2 cepe albe de marimea unui mar, scot de la congelator niste ardei si gogosar puse spre pastrare de asta toamna si le tai cubulete.

Intr-o alta oala, torn 200 ml ulei si il dau la foc sa se incinga, dupa care, adaug ceapa, ardeii si gogosarul taiate cubulete, sa se caleasca pret de cateva minute.

Nu uit sa verific oala in care clocoteau ciupercile si dupa cele 5 minute regulamentare le scurg.
Mirosea atat de placut in bucatarie de imi venea sa stau pe scaun, sa imi pun un pahar mare de vin si sa ma satur doar mirosind aromele.

Legumele incepusera sa sfaraie in uleiul incins si le sting galceava cu putina apa, rastorn si oala cu ciupercile
peste ele sa se invete impreuna…

Am curatat usturoiul si l-am taiat marunt.

Fierbeau la foc mic ciupercile impreuna cu legumele si aveam timp sa improvizez!
Bucataritul ca si sexul, sunt pline de improvizatii si fac deliciul partenerului/partenerei.

Sper sa fie pe gustul familiei mele.
Sper sa fie pe gustul familiei mele.

La radio se transmite muzica de bun gust azi.

In ritm de samba, atat cat imi permite discopatia lombara si spatiul din bucatarie, ma misc natural, asemeni unei gazele.:)

Tocanita mea de ciuperci a devenit ca un mic vulcan in stare latenta si-i mai adaug putina apa, cat sa se mai inmoaie legumele.

Pun usturoiul gata taiat in oala, pun si sos Uncle Ben`s, adaug smantana si mirodeniile (cimbru, magheran, busuioc).
Las totul sa se omogenizeze, sa se infrateasca si sting focul.

Tocanita se odihneste si se inmiresmeaza si dupa 20 minute gust rodul muncii mele.
Mmmmm yummy! Sa stiti ca aceasta tocanita poate fi foarte bine si o garnitura la o friptana si merge traznet cu un vin alb sec!

Pofta mare dragilor! 😉

Ciu, ciu, ciuperci cu smantana pe ritm de samba.

Comments

Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.