Daca fuga dezvolta mirosul, vazul si muschii creierului mic, atunci sa stiti ca mersul pe jos face piciorul frumos!
Stiu ce spun si va rog sa ma credeti.

Miscarea in aer liber este benefica organismului, mai ales cand sedentarismul este cauza multor boli si afectiuni.

Mersul pe jos este cea mai simpla si la indemana activitate sportiva de care pot beneficia toti oamenii care nu au nicio interdictie medicala in acest sens.
Stimuleaza cresterea nivelului (HDL) colesterol bun si se scade nivelul (LDL) colesterol rau; miscarea ajuta la scaderea tensiunii arteriale, la ameliorarea simtomelor depresiei si anxietatii, creste rezistenta cardio-vasculare, atenueaza durerilor articulare.

Mersului pe jos i se mai spunea si plimbare cu masina sindicatului…

Mare parte din noi traim la oras si avem nevoie de miscare. Corpul ne-o cere de cele mai multe ori si am face bine sa-i dam ascultare!

Acelasi efect il poate avea si mersul pe bicicleta.
Pedalatul solicita mai mult muschii tranversali ai gambelor si coapselor, iar plimbarea in sine este relaxanta si se poate face pe distante mult mai mari.

Miscarea inseamna sanatate.
Sanatatea se mentine, nu se cumpara, nu se castiga si nu o primesti rest la paine…:)
Este o vorba pe aici prin Ardealul in care m-am nascut si suna cam asa: “In anii tineretii dam sanatatea pentru bani. La batraneti, dam bani pentru sanatate”.
Paradoxal,nu?

Ii invidiem pe cei ajunsi la o varsta inaintata, dar nu stim ca pe langa o viata echilibrata, au facut si miscare.

Unii dintre noi se trezesc dimineata destul de tarziu si in loc sa mearga pret de cateva sute de metri spre serviciu pe jos, prefera autobuzul, troleul, metroul…

Este adevarat, sunt unele orase unde acest lucru-mersul pe jos nu este tocmai o placere, dar totusi…
Ce minunate sunt iesirile in aer liber, in grup organizat sau in compania catorva prieteni cu care sa ne relaxam, sa ne iasa “aerele de oras” din cap, plamani si de pe retina supraincarcata de imaginile blocurilor de beton, sticla si fier.

Cercetari recente au scos la lumina faptul ca doar 40 minute de mers pe jos zilnic, in ritm moderat, stimuleaza memoria si functiile cognitive.

Mersul pe jos este o arma eficienta impotriva grasimilor, iar o plimbare zilnica de minimum o ora, ajuta la arderea carbohidratilor. Astfel, intr-o cura de slabire este imperios necesara includerea parcurgerii distantelor pe jos.

Luati adidasii cei comozi, imbracati haine usoare, puneti-va castile cu muzica preferata pe urechi si p-aci e drumul, dar atentie la trafic!

Sa auzim de bine si sa fim sanatosi!

Sursa foto.

Mersul pe jos si pedalatul- sanatate la indemana tuturor

Comments

2 comentarii la „Mersul pe jos si pedalatul- sanatate la indemana tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.