Bag sama ca v-am cam stresat cu varza in ultima vreme.

Ca a fost cu paste sau carne, sau ca am calit-o in firu-i murat, pur si unic, tot varza a fost.

Azi m-am gandit bine, fac o ciorba de salata.

Imi este dor de savoarea verdeturilor. Unde e vara?

Vara, cu arome fel de fel ne bucura ochii, dar si simturile…
Ce mai tura-vura!

Aveam 3 salate verzi, mari.
Cheltuitul banilor este ca o poezie cu rima, dupa o bancnota vine alta si-apoi alta si tot asa pana ce poezia se termina!

Cam asa s-a intamplat si cu portofelul meu: a recitat pana m-a lasat Lefter Popescu!
Alte ingrediente pe langa salatica aia minunata: 5 morcovei, 3 patrunjei, o juma’ de telina, 3 cepe albe masive si doua capatani de usturoi.

Restul il aveam acasa in atelierul de constanta ochirii…

Mergeam spre casa cu plasele de verdeturi si ma privea lumea chioras!
In preajma Pastilor totusi simt eu asa cand deschid fereastra uneori ca toti se carnatesc, se fripturesc, ba chiar se sarmalesc si fac diverse mancaruri cu carne, eu, altfel decat alta lume, asa cum
obisnuia sa imi spuie tata!

Mi-am soptit in barba mare de-acuma,ca “multi vede si putini cunoaste”!
Va spun eu care-i calimera in toata gandirea mea de azi!
Sa nu credeti ca am facut baie cu lumina stinsa si m-am lovit la cap, devenind vegetarian apoi. Naaaa !

Dor de verde!
Dor de verde!

Produc si eu sarmale, friptura in vin alb cu sos de mere, salata de boeuf si alte cele trebuincioase unui ficat sensibil sa faca asemeni unui caine turbat in lant, cand vede o mata birmaneza plimbandu-se prin ograda! 😀

Ei, tocmai ciorba asta de salata este remediul natural si binefacator pentru cele tocmai enumerate si pe deasupra, tine si de foame!

Acum, ca va facui “capu` maciuca”, sa termin cu logoreea-mi inutila si sa va expun modul in care am preparat ciorba.

Am ras patrunjeii, telina, morcoveii si am taiat marunt ceapa alba; le-am calit pe toate in 150 ml ulei.
Intre timp, spal si tai salata, ca pentru rate…

Sting legumele cu apa si le las sa clocoteasca pret de 10 minute la foc domol si prietenos.

Am uitat sa va spun ca, la preparatul ciorbitei am avut nevoie si de 1 litru de vin, pentru stimularea imaginatiei si a poftei de lucru…

Zanele erau de partea mea si totul a decurs conform graficului.

Dupa ce legumele au fost fierte, adaug si salata verde sa isi faca prieteni in oala.

Intre doua inghitituri de vin, in episodul doi torn in oala clocotind 300 ml de zeama de varza productie proprie
pentru un plus de savoare si aroma.
Mestec asa cum imi este obiceiul, adica invers acelor de ceas si imi zboara mintea in acelasi timp la improvizatiile ce vor urma.
Am facut tot posibilul sa aduc gustul, savoarea, aroma ciorbei de salata cat mai aproape de adevar.

Este adevarat, ca ciorba mea, poate fi upgradata, punand in ea sare sau sa fie dreasa cu ou…

O prietena de-a mea are o vorba: sare isi pune fiecare in farfurie!
Am reusit sa-i dau totusi un iz de sarbatoare si i-am adaugat la final frunze de patrunjel, busuioc,
un pic de cimbru si regele ciorbelor, tarhon.

De-acuma, da-te la o parte suflete, ca vin eu sa devorez reala ikebanna culinara romaneasca autentica!

Unde e vara? Imi e dor de ea!

Dor de vara ce va sa vie

Comments

Etichetat pe:                        

4 comentarii la „Dor de vara ce va sa vie

  • 13/03/2012 la 4:30 PM
    Legătură permanentă

    autentica in care parte de Romanie?
    Minunata ciorba de salata tre’ musai sa aiba o omleta frumoasa taiata cubulete si atunci chiar ca tine de foame. In ardeal ai mai pune si niscai smantana si in loc de zeama de varza, ai pune zer de la laptele pus la prins, dar oricum tot minunata ikebana iese 🙂
    Mi-ai facut pofta si mi-ai dat o idee!
    Multumesc!

    Răspunde
  • 13/03/2012 la 4:57 PM
    Legătură permanentă

    Fiecare parte de Romanie are autenticitatea ei.
    Eu sunt din Fagaras.
    Ciorba de salata am facut-o de post.
    Ouale, smantana si slanina afumata le-am plimbat intr-o sarabanda a tacerii deasupra oalei dupa care, inapoi in frigider cu ele. :)Ciorbita mea de salata avea in compozitie fasole ( unii s-au mirat de upgradarea mea) care a schimbat putin nota si notele :)) Cu stima, Vlad.

    P.S. Pentru mai multe inovatii culinare vizitati cu incredere acest
    site. 🙂

    Răspunde
  • 15/03/2012 la 7:05 PM
    Legătură permanentă

    frumos amalgam ,o iota de naratiune care pica bine cu zeama din gura ,originalitate ,bucatar inventiv ,sarmant ,nota 10 ,pofta buna

    Răspunde
    • 18/03/2012 la 5:52 PM
      Legătură permanentă

      Multumesc mult pentru apreciere si pentru nota.
      In marile restaurante,barbatii sunt bucatari. Au papilele gustative mai dezvoltate decat femeile care doar disting mai multe culori. 🙂
      Salutari din Ardeal. Vlad

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.