Mare dilema! La ce tinem mai mult?
Casa, masina, amanta, sotie, job…?
Greu de raspuns, iar pragmaticii ar spune ca amanta si masina sau masina si amanta ocupa primele locuri in topul de preferinte al oricarui barbat.
Se sparge o tigla pe casa? Se poate rezolva si maine.
Se sparge un geam? Tess-ness, se gaseste rezolvarea fara graba.
In cazul amantei sau a masinii datele problemei se schimba radical!
Daca amanta care este neglijata “nu mai da”, cu masina este si mai rau pentru ca nu mai porneste sau nu mai poate circula!
Panica mare si ne trec prin minte tot felul de filme mai mult sau mai putin reale.
Iarna vine implacabila, cu bune si frumoase.
Nu concepem sarbatori ale Craciunului sau Revelion fara zapada.
De asemenea, o vacanta de iarna fara zapada este ca nunta fara lautari si ca o partida de sex fara finalizare…
Ce ne lasa iarna in urma, sunt troienele de zapada, baltile, gropile din carosabil, dar si tururii sau zapada care stau intr-un echilibru relativ si instabil pe acoperisurile caselor sau
stau agatate de stresinile caselor.
Stam cu inima cat un purice atat noaptea, dar mai ales ziua, cand temperaturile de afara cresc si faciliteaza formarea “avalanselor urbane”.
Daca auzim zgomotul produs de zapada in cadere pe carosabil sau sunetul pe care-l scot turturii care cad peste vreo masina aflata in parcarea de sub geam ne trec sudori reci!
Ne apropiem cu pasi sovaielnici si cu ochii inchisi de fereastra cu geam termopan a apartamentului si speram sa nu fim afectati de “fenomenele” incalzirii vremii.
Azi am avut noroc, maine am fost la serviciu sau altundeva cu masina.
Dar maine, maine scap? Intrebare retorica.
In cazul in care avem totusi nesansa de a ne gasi masina avariata de caderile zapezii sau a turturilor de pe casa, proprietarul imobilului care avea obligatia sa se ingrijeasca sa nu cada zapada sau turturii ce are de facut?

Mai pe intelesul nostru, conform Codului civil din 1864 cat si Noului cod civil, proprietarul imobilului sau persoana care exercita independent controlul si supravegherea asupra lucrului si se serveste
de acesta (proprieterul) este obligat sa preintampine si in consecinta sa repare prejudiciul cauzat de imobilul sau.
Daca am avut ghinionul sa ne parcam masina in apropierea unui imobil al carei proprietar nu a fost desul
de inspirat sa creeze un sistem de evacuare a apei pluviale, sa indeparteze gheata sau zapada de pe acoperisul cladirii, iar acestea in caderea lor pe autoturism l-au avariat, proprietarul (imobilului) este bun de plata!
Pentru obtinerea despagubirii, victima, persoana afectata in urma unui astfel de eveniment, trebuie sa faca dovada prejudiciului, precum si a faptului ca acesta a fost cauzat de acel lucru.
Deci povestea aceea cu drobul de sare este inca de mare actualitate.
Iarna cu turturii si zapada, vara cu pomii, tiglele si alte obiecte cazatoare identificate.