Nu-i frumos da-i sanatos!
Asa as numi mancatul cepei rosii si crude pe care imi place sa o savurez cu aproape orice mancare.
Ceapa rosie de Fagaras, aia buuunaaa mancata cu pita proaspata de casa si slana!
Ati zis ceva? Va ploua-n gura?
Cred. Ceapa cruda merge de minune cu branza de burduf usor iutita sau cu branza framantata.
Si daca langa acestea se rataceste si o rosioara, mmmmm-m-mm se numeste festin cu vitamine!
Cu vreo cativa ani un urma, am avut musafiri din Republica Moldova. Acestia spre surprinderea mea totala, cand i-al servit cu sarmale, m-au intrebat daca nu am cumva si ceapa rosie sa le dau…
Am incercat si eu asocierea cepei rosii cu sarmalele.
Cu mana pe inima si cu gura plina pot spune ca alianta dintre sarmale si ceapa rosie a fost una savuroasa.
Va impartasesc un mic secret. Dau din casa mai bine zis…
Daca vreti ca ceapa sa nu va piste la limba, dupa ce o curatati, trebuie un pic crestata in patru si pusa un pic de sare.
Ceapa apoi se inveleste intr-un stergarel curat si i se trage un pumn cu hotarare!
Astfel ceapa are un gust deosebit!
Voua cu ce va place sa mancati ceapa ? Sau de teama mirosului…aaaa? 🙂
Nu am stiut ca e “de Fagaras” dar stiu ca e buna 🙂
Da si merge de minune cu slana afumata,branzica si rosii…Uhhhhh:)
Cu ciorba de fasole…..ma ling pe “bot”…:)
Da, alaltaieri am facut ciorba de “plante muzicale” cu afumatura. Am taiat marunt o ceapa rosie cat pumnu` lui Decebal, am presarat un pic de sare si… Uffaaaa:))
Unde se mai paote cumpara asac ceva si sa fie sigur romaneasca de Fagaras ????