Linistea inconjoara cartierul florilor in racoarea diminetilor de primavara, cand galagiosii cocosi isi mai permit o clipa de relax.

Flori de diferite specii, viu colorate cu denumiri care gadila intr-un mod placut auzul se intind vesel: magnolii, narcise, garoafe, frezii, iasomie.
Balansoare care te indeamna la visare si odihna, se vad in curtile caselor cu peluze care abunda de verdeata. Ici colo cate un caine flocos isi mai face simtita prezenta, aparandu-si teritoriul, ca un adevarat paznic.

Linistea este atat de profunda, incat imi pot auzi chiar si gandurile care-mi hoinaresc prin labirintul neuronal.
Pedalez pe strazile extrem de curate, bine intretinute si privesc cu nesat inspre casele construite cu mult gust, zugravite in culori care sa atraga privirile avide de frumos.

strada Bujorului- Fagaras

La un moment dat, vrajit parca de mireasma pomilor infloriti si de multitudinea de culori, ma dau jos de pe bicicleta si ma apropii de una dintre peluze. Ronduri cu flori minunate erau in curtea extrem de bine ingrijita, iar intr-un colt, fara insa a fi marginalizat am vazut un arbust de magnolie.
Parfumul m-a indus in transa. Instinctiv, scot camera foto. Sfios si cu respect, captez o imagine si plec bucuros mai departe.

cand infloreste magnolia

In pelerinajul meu prin cartier, imi apar in fata ochilor si placutele cu denumirea
strazilor. Aveau nume de flori. Cat de inspirata a fost persoana care a numit strazile astfel!
Ma simteam ca intr-o mare florarie cu strazi curate si case aratoase.

In orasul meu, Fagaras, exista o zona numita “cartierul florilor” pentru ca fiecare straduta, are nume de floare.

Fagarasenii sunt oameni deosebiti. Sunt oameni primitori se saluta, se opresc cateva clipe si schimba cateva cuvinte, pentru ca orasul fiind mic, se cunosc unii cu ceilalti.

In Cartierul Florilor, in serile de vara calduroase, oamenii ies sa-si mature in fata caselor si povestesc noutatile din urbe.
Este un obicei care isi are originile undeva departe in istoria orasului.
Va invit cu caldura sa veniti in Fagaras, sa vedeti ca am dreptate si sa va bucurati de mireasma florilor din cartierul cu nume de flori.

Cartierul florilor din Fagaras

Comments

6 comentarii la „Cartierul florilor din Fagaras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.