Legea spune asa: “persoanele binevoitoare care vor ingriji cainii comunitari din jurul blocului vor fi amendate cu 5.000 lei”.
Era si cazul! Nu o data vad oameni, care cu tucalul cu resturi de la masa de dimineata sau de la cina, se furiseaza afara din bloc si tiptil, cu ochii-n patru, merg si hranesc potai.
Vorba din batrani spune ca acestea pazesc imprejurimile sau masinile!

Dupa parerea mea, in atare situatie s-au inventat camerele de suptaveghere, iar pentru masini s-au inventat alarmele auto! Nu trebuie sa sufere o intreaga comunitate, din cauza unei persoane, care, nu se poate obisnui cu ideea ca este singura si nu suporta oameni in jur, dar ar dormi cu un caine in pat!

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.155/2001 reglementeaza programul de gestionare a cainilor fara stapan. Noua lege interzice cu desavarsire adapostirea cainilor pe domeniul public, amenzile fiind cuprinse intre 2000 si 5000 lei. De aceleasi sanctiuni sunt pasibile si persoanele care isi abandoneaza cainii pe strada.

Reglementari sunt aduse si in sensul ca, uciderea unui caine de catre alte persoane decat medicul veterinar vor fi pedepsite. Pedepsite vor fi si persoanele care comit acte de cruzime fata de caini, sanctiunile vor fi cu privarea de libertate de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala cuprinsa intre 1.000 si 10.000 lei.

Potrivit noii legi vor fi sterilizati cainii cu sau fara stapan care apartin raselor comune (fara pedigree), iar persoanele care incredinteaza spre adoptie caini au datoria sa le inregistreze in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan.

Cainele este cel mai bun prieten al omului si nu o data si-a dovedit loialitatea fata de cel care l-a crescut sau adoptat, insa odata ajuns pe strada sau pur si simplu abandonat, acesta se salbaticeste si atunci devine o problema!

Zaresc printre blocuri persoane in varsta sau chiar tineri cu un caine, catel sau dulau in lesa. Intrebarea retorica desigur se cere pusa: cine pe cine plimba?!

Si cine supravegheaza ca ordonanta de urgenta a Guvernului nr.155/2001 sa fie respectata. Si de ce mi-e frica de hoardele de caini de fiecare data cand ies pe strada?

O buba contra comunitarilor si o lege care reglementeaza dragostea binevoitorilor

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.