Cand aveam 6 ani am facut Bucegii alaturi de mama; la 7 ani, ai mei m-au pus pe tren alaturi de niste necunoscuti si m-au trimis la mare.
Descurca-te! Invata sa fii independenta, sa te poti orienta in orice situatie, sa stii sa alegi, niciodata sa nu te opresti din visat! mi-a spus mama
Am fost un copil ascultator, evident, 😀 nu i-am iesit din cuvant. Undeva in liceu insa, independenta si indemnul dat la 7 ani s-au transformat in reprosuri: mai stai si pe acasa, niciodata nu dau de tine, uita-te in jur, cine mai face asa?
Independenta era castigata de mult insa, a devenit regula, fie ca era vorba de un traseu pe munte, fie ca era vorba de o decizie simpla.
Parerea mea, ceea ce simt eu, ceea ce gandesc sau intuiesc eu reprezinta cel mai valoros lucru pe lumea asta.
Revin la vorbele lui Anton Pann, nu acela care citeste mult stie multe, ci acela care calatoreste mult.
Consider ca sunt trepte si in ceea ce priveste turismul, la fel ca si in dezvoltarea personala, facand o paralela simpla, nu ai cum sa intelegi un text atat timp cat nu stii sa citeste perfect.
Sub deviza “Leave the world a better place/ Lumea sa devina un loc mai bun”, J’Info Tours este primul tour-operator din Romania care a implementat un nou mod de a calatori: voluntourismul.
Fie ca mergi sa ajuti un batran care locuieste intr-un loc minunat, dar retras din lumea asta, fie ca vrei sa hranesti elefantii in Africa sau sa inveti cum sa cultivi orez in Japonia, atata vreme cat implici in pasiunea ta alti oameni si realizezi activitati care nu intra in rutina zilnica, impartasesti lucrurile simtite sau invatate celor care nu au avut acces la acestea inca, inseamna un singur lucru: si tu esti un voluntourist.
Am mai scris de atatea ori un lucru in care cred cu tarie: sentimentele sunt cele care conduc lumea asta, sentimentele dezvolta dorinte si te construiesc.
Astazi sunt voluntourist in Snagov, alaturi de Adrian Ciubotaru, Sabina Cornovac, Claudia Tocila, Valentina Roman, Valentin Bosioc, David Pripas, Raluca Popa Roxana Radu si Alexandru Negrea.
Impreuna vom vizita Manastirea Snagov si zonele limitrofe, vom documenta calatoria, in incercarea de a gasi raspunsul la mult disputata – “A fost sau nu a fost inmormantat Vlad Tepes la Snagov?”
Din punctul meu de vedere sunt mistere istorice, mistere personale care nu vor fi dezlegate niciodata. De ce? Motivul e simplu, concentrat de altfel intr-un raspuns pe care l-ar da o persoana normala de altfel: pentru ca asa e mai bine. 😉
Cum normalitatea tine insa de experienta personala si de cat poate intelege fiecare dintre noi, am sa trec la lucruri comune: dezlegarea msiterelor!
Pana atunci insa iti las cateva fotografii care ma reprezinta. In lumea asta, totul are o poveste.
Pingback:Voluntourism: este Vlad Tepes inmormantat la Snagov? | raluxa.com
Pingback:Bloggerii au facut #Jinfovoluntourism pe urmele lui Vlad Tepes | Sabina Cornovac Online
Pingback:Voluntourism – un nou tip de turism |
Pingback:Misterul unui mormant | iYli