Fiecare dintre noi este la fel, chiar daca avem senzatia ca parem atat de diferiti. Singurul lucru care ne diferentiaza este perspectiva prin intermediul careia privim, analizam si intr-un final intelegem sau macar avem senzatia ca am inteles un fenomen.

Copilaria este perioada in care teama nu exista, urmand sa fie asumata fara drept de analiza odata cu inaintarea in varsta din cauza ca….asa spun cei mai mari.

Nu ai voie sa sari, pentru ca e posibil sa te ranesti, nu ai voie sa iesi in ploaie, ca racesti, nu ai voie sa te tavalesti in zapada sau sa intri in toate lacurile pentru ca….. nu ai voie sa vorbesti cu straini pentru ca te fura…

Gandim in ecuatii fara sa realizam si in momentul X in care apare constiinta tuturor fricilor sau frustrarilor acumulate, incepe lupta: cum sa scapi de ele?

Jumatate din viata ti-o petreci invatand ce-i teama si cealalta jumatate incercand sa ti-o infrangi si sa ajungi un om liber, sa te cunosti pe tine insuti.

Asa e si cu ploaia. Ploaia e doar apa.
Ploaia nu inseamna depresie si nu inseamna ca trebuie sa stai inchis in casa pe toata perioada in care cade.

Ploaia e romantica, frumoasa, calda, ploaia ma linisteste si ma ajuta sa fac ordine in ganduri.
La tine cum e?

Jumatate de picatura de frica

Comments

Etichetat pe:                

Un comentariu la „Jumatate de picatura de frica

 • 21/05/2012 la 6:47 PM
  Legătură permanentă

  Ploaia e doar apa dar nu ploaia (adica apa) in sine cauzeaza unora diferite stari. Ci fenomenul meteo care presupune o serie de schimbari atmosferice. Cea mai cunoscuta e presiunea atmosferica care scade sau creste (nu stiu care din ele) iar asta afecteaza anumiti indivizi. Cred ca se schimba si ceva intensitati ale cimpului magnetic terestru. Si asta poate influenta indivizi. Ca sa nu mai zic de efectele psihologice. Cind in copilarie individului i s-a intimplat (sau a vazut) ceva naspa pe care, copil fiind, l-a asociat cu ploaia.
  Motivele pot fi multe. Si excludem aici vesnicii nemultumiti, deprimatii de profesie sau cei care mai au frica indusa in copilarie, ca ploaia te topeste/omoara :))
  Mie imi da senzatia de spatiu inchis, limitat mai ales cind plafonul de nori e foarte jos. Cu cit e mai intunecat, senzatia creste si imi produce disconfort.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.