Sambata, 7 Iulie, la Capataneni, sub cetatea Poenari, a fost sarbatorita Ziua Lacului Vidraru.

Lacul Vidraru se afla intre masivul Ghitu si muntii Fruntii si aduna apele raurilor Buda si Capra.
Construirea barajului aflat pe lacul Vidraru a durat 5 ani si la data finalizarii, masurat la inaltime, se situ ape locul 20 din lume.
La baraj poti ajunge dispre Curtea de Arges, pe Transfagarasan sau dinspre Sibiu, prin comuna Cartisoara.

Revenind la sarbatoarea cu pricina, treaba a stat asa: am gasit pe Transfagaras un afis care anunta la cantare pe cei de la Directia 5 si de la Compact. Veselie mare, asa ca am luat-o pe jos in directia opusa cativa km, pe marginea soselei.

Imi imaginam o mare de rockeri veniti la racoare, motociclisti cu pletele in vant (ca tot e plin Transfagarasanul zilele astea de motoare dupa trecerea carora am ramas cu gatul stramb :d) si bere la pet ratacita pe iarba proaspata.

Odata ajunsa la locul faptei, am constat ca e mai mult o sarbatoare campeneasca, fara mici sau bere, dar cu vata pe bat si multa inghetata.
Sonorizare a fost foarte buna si existau doua ecrane care proiectau ce se intampla pe scena.

Nici rock nu mi-au auzit urechile, ci muzica populara, pe scena urcand diverse formatii din tara. Au fost prezentate costumele purtate de catre interpreti, motivele traditionale inglobate de acestea. Nu am retinut nimic oricum si nici nu am inteles scopul panglicii care statea intinsa la ceva distanta de scena. Ma gandesc la faptul ca trebuia sa tina masele dezlantuite in frau.

Spectacolul si-a atins scopul, publicul tinta, fiind foarte incantat, asa cum vezi in fotografiile de mai jos. 😀
La momentul in care am plecat, de frica norilor care anuntau ploaia dinspre Poenari, isi faceau aparitia cei de la Directia 5.
De pe marginea drumului, mi-am oprit privirea pe chipul lui Cristi Enache, sunt convinsa ca peisajul in sine, alaturi de “numarul” mare de fani, au constituit elemente surprinzatoare si pentru el.
Trupa Compact era asteptata in jurul orei 7 seara.

Asa cum am scris si mai sus, organizarea destinata spectacolului a fost una foarte buna, lucru pe care nu il pot afirma in ceea ce priveste promovarea sa. Daca nu as fi vazut afisul cu pricina pe marginea drumului, desi stau la cativa km de cetatea Poenari, nici eu nu as fi stiut de Ziua Lacului Vidraru. 😀
Cu siguranta si faptul ca in weekendul trecut s-a desfasurat la Bucuresti BestFest, a fost un minus in privinta publicului din alte zone.

Transfagarasanul e frumos, gasesti destule pensiuni in zona, iar taxa de cort este mica.
E zona potrivita pentru o vacanta!

Voie buna!

Ziua Lacului Vidraru

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.