Dimineata e racoroasa.

Roua mai straluceste pe iarba de un verde crud…
Gasca de biciclisti porneste. Se aude numai declick-ul schimbatoarelor si zumzetul specific lantului bicicletelor, transferand forta picioarelor inspre pinioane.

Sase siluete se indreapta spre munte. Rucsacii incarcati cu cele trebuincioase sed comod in spinarile incovoiate si pe suporti, prinsi de bicicletele robuste.
In sir indian, bikerii sunt echipati corespunzator pentru biciclitul pe timp de noapte pe drumurile publice. Bluzele reflectorizante si kitul pentru iluminatul biclelor intregesc peisajul nocturn.

Cam asa as descrie in cateva cuvinte preludiul unei vacante de vara.

Romania dispune de multiple posibilitati de petrecere a vancantelor, concediilor sau a sfarsitului de saptamana. Ideile, da, ideile sa nu lipseasca pentru ca restul vine de la sine. 🙂

Pregatirile unei vacante reusite incep cu cel putin o luna inainte. Se consulta ofertele, rutele, isi aranjeaza fiecare apele sa poata pleca de la serviciu, in cazul salariatilor. Elevii sunt liberi vara, mare noroc…:)

Marea, muntele sau manastirile din Nordul Moldovei sunt punctele de atractie pentru turisti. Totusi, cele mai savuroase locuri, raman statiunile montane sau de la mare, cu posibilitatea de campare. Imaginea corturilor asezate intr-o oarecare dezordine geometrica, fac deliciul campingului.

Focul de tabara, sunetul chitarilor care acompaniaza o voce, sunt momente unice, de neuitat care-i dau vacantei
savoarea sa fie dorita si dorita in continuare. Luna august este cea mai indicata pentru plecarea in vacanta, dar dupa cum fiecare stie, vremea isi spune in totdeauna ultimul cuvant si in functie de acordul ei, se stabilesc detaliile finale.

Exista totusi o diferenta intre bagajele celor care prefera muntele in schimbul plajei insorite. Da, bagajele montaniarzilor sunt mult mai voluminoase, pentru ca pe munte nu exista mall-uri, boutik-uri sau hypermarket-uri pentru reimprospatarea rezervelor.
Pe cand la mare, totul este la indemana fiecaruia bani sa fie.

Anyway frenezia pregatirilor, a plecarii in vacanta are aceleasi trairi pentru toti: la cote maxime.
Opisul este recitit, verificat pana la gongul final, iar gusturile fiecaruia sunt tabu, nu se discuta!

Mergeti in vacanta. Relaxati-va si faceti clipele sa fie unice pentru ca astfel, incarcatura de energie alba, benefica va fi completa.
Va saluta de pe plaiurile insorite ale Ardealului, Vlad.

P.S. Eu, am de gand sa biciclesc inspre munte.
Cort nu am, dar stiu pe cineva care ar fi bucuros sa imi inchirieze cabana pentru cateva zile.
Luna august a venit.
Ce ai in plan?

Vacanta de vara

Comments

Un comentariu la „Vacanta de vara

 • 09/08/2012 la 12:14 PM
  Legătură permanentă

  Situatia se schimba cand vine vorba de cazare. In general, daca alegeti sa stati intr-o pensiune la munte fara sa aveti pretentia luxului, puteti sa va incadrati in 50 de euro pe noapte.
  Daca vreti sa stati la un hotel cu spa, preturile se dubleaza.
  Exista si oferte last minute foarte avantajoase, la hoteluri de pest 3 stele, care pornesc de la 500 euro pe sejur.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.