Cand spui Moeciu, ti se deschide in fata ochilor avizi de cunoastere, o carte misterioasa cu pagini plini de istorie si legende.
Situat intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului, incanta cu diversitatea animalelor si diversitatea peisajelor de o salbaticie pura, neatinsa, dorita.
Moeciu de Jos, oaza de liniste patriarhala este situat in jud. Brasov pe D.N 73 pe directia Brasov-Pitesti.
Este la o distanta decenta de orasul Brasov, Predeal si la o distanta de 8 Km de Castelul Bran care are o istorie aparte si reprezinta o atractie irezistibila pentru turisti.
Moeciu, placa turnanta intre Tara Romaneasca si Ardeal, prin Depresiunea Tarii Barsei si Rucar-Dragoslavele, indeamna la drumetie, calatorie montana si cunoastere a frumusetilor naturii.
Hotarul, luat la pas, isi dezvaluie incet-incet tainele si datinile. Loc al transhumantei milenare a neamului nostru, unicat in lume, podis inconjurat de muntii semeti ai Pietrei Craiului, Bucegi, Ciucas, Muntii Barsei, se lasa imbratisat, la propriu, de un peisaj care-ti taie respiratia.
Etimologia cuvantului Moeciu: liniste, legenda, traditie si munte.
Zona Moeciu-Bran este una din principalele repere ale turismului rural romanesc.
Trasee turistice: Moeciu de Sus-Culmea Plesa-Poiana Gutanului-Saua Strunga-Cabana Padina.
Este cale de 5-6 ore timp in care efortul fizic poate fi ignorat datorita frumusetii de neintinat a zonei alpine.
Moiecenii, oameni buni si primitori, bucatarie specifica zonei montane, produse traditione: branza in coaja de brad, cas, cascavalul afumat cu cetina de brad…
Aerul tare al muntilor si graiul ardelenesc dau senzatia de poveste, indemnand la meditatie pe orice temerar vizitator al acestei zone.
Zona de munte, cu trasee alpine, Moeciu, ramane deliciul pasionatilor de turism montan! Va saluta Vlad cu dragoste din Ardeal!
Succes la cursurile scolii de vara Gpec.