Octombrie este aproape, berea nu are nevoie insa de o luna speciala dedicata ei.

Oktoberfest s-a desfasurat in Brasov saptamana trecuta si a adunat laolalta mai multi producatori de bere autohtoni si straini.

Gazda sarbatorii, orasul de sub Tampa, din inima Ardealului, a fost centrul atentiei a mii de turisti romani si straini deopotriva. In parcul Tineretului, aflat chiar in orasul vechi, berari renumiti si-au adus comoara galben-spumoasa spre a-i delecta pe cunoscatori, pe novici si pe pofticiosi.

Gratarele de sub care carbunii incinsi au prajit domol micii sunt de obicei, artileria grea in alianta mici-bere.
Dupa cum se stie EI (berii), ii sta bine doar cu EL (mititelul cu mustar). Bruna, blonda, strong sau berea slab alcoolica, este delicioasa si racoroasa, mai ales ca vremea este inca destul de frumoasa.

Nu au lipsit evenimentului, nici butiile cu savurosul must de struguri, kurtos kalacs-ul, vanzatorii ambulanti de suveniruri sau tarabele cu hamsii.

Berea a curs valur,i iar antrenul a fost asigurat de un band autentic de muzicanti care din cand in cand au abordat ritmuri bavareze. Duminica, vizitatorii si degustatorii berii erau inca in numar mare prezenti la festivitate, chiar in ciuda orei matinale la care eu insami mi-am calcat pe inima si am “gustat” mai multe tipuri de bere.

Oktoberfest aduce in fiecare an, in prima jumatate a lunii septembrie, un omagiu licorii care potoleste setea si dezleaga spiritul.

Festivalul berii din Brasov

Comments

Etichetat pe:                

7 comentarii la „Festivalul berii din Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.