In 2005 a fost organizata prima editie a Festivalului International de Film Ro-Iff.

Festivalul are o sectiune adresata femeii regizor/ “Femeii in cinema” si este destinat productiilor realizate in tari ale bazinului Marii Negre.

Este coordonat de Fundatia Artis si din 2006 se bucura de Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Pe 27 septembrie a inceput cea de-a 8a editie, cu vizionari la Sala Union a Cinematecii Romane, Sala Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman si la clubul Fabrica.

Ieri, in ultima zi a Ro-Iff am fost la productia romaneasca Eva, in regia lui Adrian Popovici, de la sala Horia Bernea.

Nimic neobisnuit in faptul ca mi-am rupt ciorapii in fierul unui scaun, bine ca pielea a ramas intreaga. Asa mi se intampla in fiecare zi, chiar daca e vorba de cinema, autobuz, chiar si pe strada mai trece o persoana grabita, iar rafia de la purtator se indragosteste brusc de picuoarele mele. Ce pretentii sa mai am de la un simplu scaun !

Ah si sa nu uit, spectatori au fost 15, cu tot cu cei intarziati.

Filmul a fost lansat la Cannes in 2010, iar actrita principala este interpretata de Amy Hayes.

Nu vorbim de o productie cu efecte speciale deosebite, ci de una in care intreaga desfasurare de forte este in jurul trairilor Evei, a povestii de dragoste a acesteia.
Din pacate, povestea de viata a fetei e una trista si imi aduc mereu aminte de faptul ca, exceptie facand basmele, in literatura sau cinematografie marile povesti de iubire se termina brusc, niciodata cu un “au trait fericiti pana la adanci batraneti”.

Poate pana la urma, iubesti doar o data in viata cu adevarat si iubirile sunt asemeni vacantelor, atat de dorite, tocmai din cauza faptului ca sunt rare.

Iubirea e aburul care ne imbata existenta in momentul X, tragem apoi o usa si mergem mai departe. In functie de cat de puternica este imaginatia fiecaruia dintre noi, iubirea si sentimentele in general ne urca sau ne coboara, ne distrug sau ne ajuta sa evoluam.

Concluzie personala? Iubirea nu exista in rest.

“…dragostea pentru mine este asemeni unui munte, frumoasa, dar atat de departe”.

Personajele vorbesc in limba engleza.

Mergeti sa vedeti pe “Eva”, e un pic din noi toti acolo.

“Eva” la Festivalul de film Ro-Iff

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.