In fiecare din noi, acolo, intr-un coltisor al inimii este copilaria. Avem puse de-o parte pe un raft bine pitit, amintiri de cand bucuria unui cadou ne cuprindea si emotiile starneau o lacrima stinghera in coltul ochilor.

In luna decembrie, Mosii copilariei, cu ciubotele pline de omat,
aduc daruri pe care le strecoara binisor in ghetutele frumos curatate si randuite la geam sau langa bradul impodobit.

Norii grosi si pufosi isi vor cerne cu darnicie bogatia de fulgi jucausi din mohair alb pe pamantul gri si inghetat, acoperindu-l.

Decembrie.
Incepe goana dupa cadouri pentru cei dragi. Nimic in lume nu poate concura cu stralucirea puternica din ochii copiilor la primirea unui cadou. Este o bucurie sincera si pura.
Iarna, noptile sunt pline de mister si de dansul fulgilor de nea care se astern pe acoperisul caselor facandu-le sa semene cu caciula unui mocan urias care sta de paza la turma de mioare ninse.

Stelele stralucesc feeric pe bolta cereasca, iar luna sade comoda in fotoliul ei, privind freamatul pregatirilor pentru sarbatorile de iarna. Ici-colo, se aude clinchet de clopotei si latrat de caini
care mai tulbura linistea de clestar a noptii, semn ca Mos Craciun este in trecere prin zona.

Da, noptile sunt lungi si negre precum smoala, dar in case si in inimi este lumina si bucurie, pentru ca iarna are un farmec aparte.

Obrajii rumeni si hainele pline de zapada inghetata imi amintesc de derdelusul de la marginea satului unde ma jucam pana se intuneca si aproape ca uitam sa mai merg acasa. Nu simteam frig, sete sau foame. Distractia era hrana, apa, lumina si caldura necesara
pentru mine si prietenii mei.
Acasa parintii profitau de acest lucru si se apucau de impodobit bradul sub care aveau sa stea cadouri de Craciun.

Cosurile caselor fumegau in linistea serii o pipa a pacii patriarhale, iar geamurile cu perdele frumoase semanau cu cele ale casutei din poveste. Stiam ca bunica citeste din Scriptura Sfanta si in pragul sarbatorilor.

De fiecare data, inaintea acestora sunt in cautarea cadoului perfect pentru fiecare din cei dragi mie. Vreau sa fie toti fericiti!

Magazinul online Fungift.ro e o solutie excelenta pentru gasirea cadourilor pentru cei dragi, de sarbatori si nu numai.

In prag de iarna, in cautarea cadoului perfect

Comments

Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.