Cartoful a fost adus de undeva din America si odata cu el gandacul de Colorado! 😀
Cartoful este considerat ca fiind mancare porceasca, insa dupa cum stim, atat porcul cat si omul sunt fiinte omnivore.
Adica mananca orice, de la legume la fructe, de la carne la dulciuri.
In timp insa, s-a constatat ca din cartof se pot prepara savuroase garnituri sau chiar mancaruri de fite. Asa au aparut chipsurile, tocanitele de cartofi cu afumatura, piure-urile, cartofii prajiti, iar lista poate continua, in functie de inventivitatea celui care prepara mancarea.
Bunicul meu care a luptat pe front in “44, avea o vorba pe care mi-o aduc aminte si acum: mai, de la cartofi te dor picioarele si sunt pentru porci, iar noi mancam porcii.
Asa ca da-i incolo si treci pe carne!
Zambesc si acum, insa cartofii pe post de garnitura, sunt extra!
Imi plac tare mult copti in jar sau cuptor, taiati in doua, cu un pic de margarina si zeama de varza. Sa te tii apoi!
Cartoful tine de foame. 😀
Pe langa carne, orice leguma se asorteaza fain din punct de vedere gastronomic si cu cartoful, numit si mancarea saracului. A ridicat PIB-ul in primavara trecuta si asigura o rezerva “valutara’ sanatoasa pentru iesirea din iarna grea.
Cred ca multi cititori ai acestui respectabil site, sunt la asentimentul meu si anume: daca in camara exista 15 kg fasole boabe, 2-3 masuri de malai, 100 litri vin in beci, o putina mare cu varza murata si o alta tot mare cu muraturi iar in pod cateva coaste afumate, poata veni iarna!
Postul este asigurat, de asemeni sarbatorile din iarna. Hmm? Ce parere ai?