De cele mai multe ori, mancarurile de post sunt chiar mai delicioase decat mancarurile “de dulce”.

Pentru un plus de savoare insa, timpul de preparare nu este mai mare, iar complexitatea relativ moderata.

Bunica mea zicea: baiatul bunicii, sa stii tu ca preparate cu carne poate face oricine, insa mancarea fara carne, unde gustul, aroma si savoarea trebuie sa atinga perfectiunea, nu reuseste toata lumea.

Legumele, calitatea lor, modul de cultivare si recoltare au un rol determinant in reusita delectarii papilelor gustative ale respectabilului mancacios.
Nu sunt adeptul prepararii mancarurilor de post din legume congelate indiferent de modul in care s-a realizat acest lucru, dar la nevoie se poate face o exceptie.

Prin congelare, anumite proprietati ale alimentelor se pierd si cu cat sunt tinute mai mult in congelator, ajung sa nu mai aiba gust.
Da, se spune ca mancarea de post (a nu se confunda cu mancarea de regim sau pentru dieta de slabire) nu trebuie sa fie prea satioasa! De aceea este post: mancam pentru a supravietui crestineste intr-o perioada a anului in care se cere o curatire a spiritului si a trupului. Ulei mai putin sau chiar deloc, prajeala nici vorba… deh postim! Ideile sunt multe, iar imaginatia maestrilor in domeniu face minuni!
In Postul Craciunului avem dezlegare la peste sambata si duminica.

Ce retete din vegetale preferi?

Inspiratia preparatelor din vegetale

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.