De aia ne-a dat Bunul Dumnezeu dinti, ca sa mancam, sa mestecam mancarea cu ei, altfel, am fi fost dotati cu o ventuza doar pentru supt.
Placerea de a manca ne caracterizeaza pe noi, gurmanzii asa cum pe marii muzicieni, scriitori sau pictori ii caracterizeaza sacrificiul pe altarul artei. Rumeni in obraji, cu spate lat si pumni cat un baros de 5 kile, gurmanzii sunt la randul lor artisti!
Da, pentru ca au gusturi rafinate, indelung studiate si cultivate, deci cavitatea bucala pe langa o dantura robusta si sanatoasa, detine si papile gustative abile sa distinga o diversitate de gusturi, asa cum retina femeilor distinge mai multe culori.
Despre cartofi se spune ca ar fi pentru porci! 😀
Hmmm, ia uite cat de bine se asorteaza la o mancare pe post de garnitura sau doar fierti ori copti in cuptor si serviti alaturi de o cana cu zeama de varza usor astringenta.
Asa cum natura este desavarsita in a-si asorta culorile intr-un mod unic indiferent de anotimp, asa gurmandul stie cum si cu ce sa inceapa, ca mai apoi sa incheie festinul cu un vin sau tarie de calitate! Prajiturile? Da, prajiturile sunt felul cu care lupta meseanului gurmand se incheie cu un armistitiu de scurta durata. Adica pana la cina!
Vlad, un gurmand