Aparitia mobilei, in speta a scaunelor si meselor a fost necesara odata cu evolutia omului de la stadiul de primata pana la cea de fiinta bipeda, inzestrata cu ratiune.

Iosif, tatal panantean al Domnului nostru Isus, a fost la randul lui tamplar. Nu este scris in Sfanta scriptura daca construia mese, scaune, dulapuri sau paturi, cert este faptul ca nevoia de confort, a aparut cu mult in urma, de-a lungul istoriei.

Asiaticii mananca si acum stand direct pe pardoseala, dar asta nu-i impiedica sa aiba mese si scaune frumos lucrate din lemn de divese
esente.
Pe vremuri, tamplaria era o meserie solicitanta, pentru ca prelucrarea materialului lemnos in vederea obtinerii scandurilor din care mai apoi se fabricau scaune, mese, dulapuri sau alte obiecte, se facea manual, cu barda, dalta, fierastraul de mana si alte asemenea unelte specifice muncii de tamplar.

In epoca moderna, obiectele din lemn pentru utilarea bucatariilor, dormitoarelor sau sufrageriilor, pentru mobilier de birou, sunt prelucrate cu ajutorul unor masini comandate de un computer specializat, trimitandu-le prin intermediul conexiunilor, detalii asupra dimensiunii, formei si a culorii la final, iar robotii se conformeaza fara sa cracneasca.

Mana omului insa este indispensabila atunci cand se vrea obtinerea unor obiecte unicat sau pur si simplu “hand made”. Pentru aceasta, se alege lemnul fara cusur care este apoi uscat cu grija in conditii speciale, iar prelucrarea se face pe indelete si cu dragoste, produsul finit, fiind de fiecare data exceptional!

VreauMobila.ro te ajuta sa castigi timp cand e vorba de comanda elementelor de mmobilier necesare.

Mobila o necesitate sau element de joaca?

Comments

Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.