Ieri am plantat cativa bulbi de flori. Stiu cu certitudine ca e vorba de lalele mov; restul florilor nu stiu cum se numesc.
Am observat din experienta ultimilor ani, ca bulbii se dezvolta mai bine, cata vreme ghiveciul ramane in casa si beneficiaza o perioada de caldura si de lumina. Apoi poate fi dat afara, pe fereastra sau pe balcon, unde temperatura este mai scazuta.

Daca vorbim de o temperatura de peste 25 de grade in casa si lumina insuficienta, laleaua de exemplu face tulpina, insa nu va avea floare. Cel putin asa s-a intamplata primaverile trecuta cu o parte din ceea ce am plantat eu.

Pe langa bulbi am pus in aceleasi ghivece si seminte de flori si ardei iute. Semintele au nevoie de o perioada de germinatie diferita, pana cand firicele verzi isi vor face aparitia de sub pamant. In functie de floare, aceasta perioada poate fi de o saptamana sau se poate extinde si la o luna de zile.

Anul trecut ferestrele mele au fost imbracate de foarte multe plante. Si-ti spun, daca vrei sa ai o multitudine de culori primavara, cand temperaturile sunt acceptabile si florile rezista afara -si din nou scriu din proprie experienta- trebuie sa incepi “munca” de pe acum. Plantarea in martie sau chiar aprilie isi va aduce “roadele” poate de-abia in vara si pana atunci?

Sa vina primavara!

plantare in ghivecibulbi de lalele

Sa vina primavara!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.