Uneori toti avem parte si de momente sau stari mai putin placute. Ma gandesc la faptul ca ni le mai facem si cu mana noastra, acceptand lucruri care nu ne fac placere cu adevarat sau facand compromisuri.

Consider ca pe lumea asta demnitatea si asumarea respobrocolinsabilitatii pentru propriile fapte sunt dincolo  de iubire si dincolo de prietenie sau de vreun cod al bunelor maniere.

Si pentru ca am amintit de responsabilitate, revin la o idee despre care am mai scris in trecut. E vorba de faptul ca ne imbolnavim si uneori nu stim de la ce, uitam ca baza intregii activitati consta in ceea ce mancam si in pacea pe care o avem cu noi insine, cu ceea ce simtim sau ceea ce lucram.

E mai simplu sa ma opresc doar la mancare, pentru ca nu sulegume cu sosnt ghicitoare sa vad in sufletul fiecaruia dintre voi. Nici nu imi doresc sa fiu, ar insemna sa ma incarc cu mult prea multe stari care nu imi apartin de fapt. Si nu sunt curioasa din fire.

In privinta alimentatiei, stiu, sunt momente in care esti obosit, nu ai chef sa gatesti, poate nu te pricepi si de aceea preferi sa cumperi ceva gata preparat sau sa mananci ce gasesti prin frigider, mai vechi, chiar daca nu iti face atat de multa placere.

Fa-ti timp insa. Ia 2 minute din dusul zilnic, nu mai intarzia atat citind sau navigalegume si fripturand pe internet, in vreun bar cu prietenii sau colindand magazinele.

Fa-ti timp pentru tine, pentru sanatate, invata sa ai rabdare si sa te bucuri de gustul alimentelor, incet, fara fuga sau tratandu-le ca pe un nimic. Nimicul ala iti da energia zilnica.

Ce am mai gatit in ultimele zile? Legume, orez, carne, parol nu a durat mai mult de 30 de minute.

Cateva din minunatii le vezi in imaginile atasate.

Toate cele bune sa vina la voi!

 

Pentru ca vine vremea calda in curand, cateva recomandari haine vara online si rochii vara.

Cu responsabilitate despre alimentatie

Comments

Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.