S-au scris multe tratate de medicina si nutritie privitoare la sanatate, iar parerile sunt impartite.

Inima a fost “proiectata” sa bata de un anumit numar de ori, iar exercitiile cardiovasculare nu fac altceva decat sa o epuizeze. Hmm, ciudata ipoteza, cata vreme inactivitatea duce la diverse afectiuni.

Sedentarismul este boala secolului in care traim si a inceput sa afecteze oamenii chiar de la varste fragede, mare parte din vina o are calculatorul, salile de joc, atitudine care duc la lipsa socializarii.
Nu scapa de votul de blam nici televizorul, mai cu seama, ca de cand cu sutele de canale tv, mare parte a vietii se desfasoara in fata acestui Zeu. Odata cu sedentarismul, apare procesul de ingrasare care determina schimbari in organism deloc benefice.
Sanatatea se pastreaza si nu se cumpara! De aceea o educatie corecta in acest sens, ar trebui facuta inca din gradinita si de catre parinti acasa, astfel evitandu-se inclusiv imbolnavirile din anii fragezi ai copilariei.

In urma cu mai bine de 20-25 ani, glasurile de copii se auzeau pe strada, la joaca. Alergau, isi inventau propriile jocuri de iti era mai mare dragul sa-i privesti.

Acum, parca problemele cotidiene, grijile parintesti se rasfrang tot mai mult in viata acestor copii nevinovati, lucru care se vede in conditia fizica si pe fata lor.
Sanatatea este lucrul cel mai de pret din viata omului si nimic nu o poate readuce odata ce este pierduta. Pana nu te ciocnesti de o problema grava de sanatate nu realizezi.

Viata fara sport este ca o zi fara soare. Importanta miscarii, a exercitiilor fizice este una cruciala, astfel se mentin tonusul muscular si vitalitatea. Nu exista interdictii de la a face miscare decat in anumite situatii. Sub atenta supraveghere a unui specialist pana si acest impediment dispare.
Drumetiile montane, iesirile in aer liber sunt o oaza de sanatate, mintea se limpezeste, spiritul se reincarca cu energie benefica, cata vreme ochiul se bucura de frumusetea naturii, frumusete care privita la tv nu este evidenta!

Medicamentele?! Nu, nu voi scapa din cuprinsul prezentului articol importanta medicatiei! Pe vremuri, existau samanii, vracii, tamaduitorii.
Acestia cunosteau ierburile, plantele care vindecau boli sau chiar unele dizabilitati, insa odata cu avansarea stiintei si cu dezvoltarea tehnicii, s-au inventat medicamentele sub forma de pastile, capsule sau picaturi baza acestora, fiind desigur tot medicina naturista.

Herbalife ofera un program personalizat, incepand cu diferentierea acestuia pentru sexe, pana la ingrijirea personala, produse destinate pielii, oaselor sau a celor pentru imunitate.

Medicamentul sau medicamentele sunt remedii, asadar nu se iau dupa bunul plac sau din auzite, cum ca cineva care a avut o suferinta asemanatoare s-a vindecat cu respectivul medicament intr-o doza oarecare. Este total gresita aceasta optica!

Medicamentele se prescriu de catre medic, tinand cont de anumite caracteristici ale pacientului: gravitatea afectiunii, varsta, greutate, istoricul medical.

O medicatie gresita, in dezacord cu prescriptiile medicale, face mai mult rau decat bine, pentru ca in cazul antibioticelor  luate pe post de vitamina C sau bomboane, creeaza o rezistenta a microbilor fata de respectiva substanta numita si imunitate, pacientului fiindu-i necesara o doza mult mai mare, astfel afectand in primul rand ficatul care se stie ca este laboratorul organismului uman.

Pentru evitarea unor astfel de probleme, o viata cumpatata este cea mai buna. Se spune ca nimic nu este nociv, atata vreme cat nu e depasita doza. De fapt, asa a devenit si Rasputin imun la cianura, pentru ca o consuma in doze mici progresiv inca din copilarie.
Abuzurile  fac victime. Abuzul de alcool, tutun, zahar si grasimi. Dar si abuzul de incredere dauneaza grav sanatatii!

Lasa soarele sa straluceasca mereu in viata ta!

Lasa soarele sa straluceasca mereu in viata ta!

Comments

Etichetat pe:            

Un comentariu la „Lasa soarele sa straluceasca mereu in viata ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.