Situata la o distanta de 12 km de localitatea Codlea, la intrarea in Defileul Persani, comuna Dumbravita Barsei este atestata istoric inca din cele mai vechi timpuri.

Denumirea de Tintar vine  probabil de la multimea de tintari care salasuiau in zona, dat fiind faptul ca in apropiere sunt si multe lacuri.

Aici locuiesc oameni gospodari care tin la traditii si obiceiuri, au case impozante, curate si construite cu gust, iar fetele din comuna, nu putine la numar, sunt frumoase ca soarele in diminetile senine de mai.

Comuna este asezata destul de departe de soseaua ce leaga Brasovul de Sibiu, dar asta nu-i impiedica pe localnici sa aiba o viata normala, sa mearga la munca si sa fie fericiti. starcul cenusiu
Tot aici in zona comunei Dumbravita, exista si “Delta din Carpati”, formata la revarsarea paraului Hamaradia care a format  lacuri de acumulare naturale, unde o multime de pasari de balta isi au cuiburile.

O noutate insa, este faptul ca starcul cenusiu, care de altfel este si “vedeta” locului, isi depune ouale in cuiburi facute cu maiestrie in stufaris.

Locul este plin de gingasie si de o frumusete inca neatinsa de mana omului, dovada fiind faptul ca aici, revin de fiecare data pasarile calatoare.

Tantari, comuna cu case aranjate asemeni mireselor in zi de nunta, abunda de lucruri frumoase si de istorie care se transmite din generatie in generatie, din tata in fiu.
Limba tantarenilor este una curata din punct de vedere lingvistic, dar cu accent specific ardelenesc, vorba lor sunand uneori a melodie leganata. 🙂

In secolul XXI, la Tintari, locuiesc aproximativ 3400 oameni peste 850 familii.

Si la Tintari ca si in alte locuri, exista betivi, scandalagii si batausi, dar marea majoritate a oamenilor sunt harnici, gospodari.
Anii de dupa revolutia din`89 a imputinat locurile de munca, multi dintre localnici ramanand fara serviciu ceea ce a facut ca marea lor majoritate sa plece in straini, sa-si caute rost in viata, dar asta nu a facut decat ca locul sa infloreasca si sa cante ori de cate ori cei plecati vin in vizita la cei dragi.

 

Si daca ai nevoie de hartie copiator a4 pentru amintiri din vacanta sau de etichete autocolante pentru orice surpriza pe care o pregatesti celor apropiati, click! 😉

O parte din Ardeal. Dumbravita Barsei si Delta din Carpati.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.