Evenimentele importante din viata omului erau surprinse pe pelicula foto pentru a fi pastrate drept amintire.
Aparatele foto au evoluat foarte mult in ultima vreme, iar de la vechile si complexele aparate cu film, azi, toata lumea poate beneficia de aparat foto digital.

Imaginea capturata se vede exact asa cum va aparea pe suportul cardului de memorie al aparatului. Aparatele foto, profesionale sau semiprofesionale, raman cele cu film.

Este adevarat faptul ca developarea pozelor este un proces ceva mai indelungat dar, caitatea primeaza!
De la roll-filmele foto alb-negru s-a trecut intr-un timp relativ destul de scurt la filmele color. Iar de aici si pana la aparatele foto digitale, nu a fost distanta prea mare, iar impactul privitor la amatorii de fotografie a fost unul pozitiv, acceptat fiind pe loc!

In cazul camerelor foto cu film pe langa durata developarii filmului pana la finalizarea fotografiei mai exista si inconvenientul din punct de vedere al “gabaritului” aparatului aflat in discutie. Masiv, greoi uneori trebuia purtat la gat stanjenind miscarea iar necesitatea focalizarii manuale: reglarea distantei, a timpului de expunere, a diafragmei.

Camera digitala, chiar daca uneori masiva (dslr) poate fi folosita doar cu o mana, iar aparatele digitale cu dimensiuni mici, pot fi purtate in buzunar pozele fiind de calitate foarte buna. Mai exista o diferenta intre aparatele foto cu film si cele digitale si anume aceea ca pe film nu incap mai mult de 36 pozitii, pe cand cardul de memorie, poate gazdui mult mai multe fotografii.

Unde mai punem ca roll-filmul expus luminii solare se deterioreaza, pe cand cardul de memorie nu, iar in plus poate fi refolosit de mai multe ori, roll filmul fiind de unica folosinta.

Pentru ca se apropie Pastile si fiecare dintre noi are o dorinta ascunsa de inoire, nimic nou, F64 a pregatit o surpriza pentru iubitorii de fotografie, niste oferte bune, niste preturi de nerefuzat si, evident, echipament pentru fapte si fotografii bune.

Spune ce ai pe suflet! Incepand cu 17 Aprilie si pana pe 7 Mai ai tot timpul din lume sa iti marturisesti greselile si sa ti le indrepti, sa pui in practica tot ce visezi din punct de vedere vizual.

Se spune ca aparatul foto ii scoate in evidenta personalitatea celui ce-l foloseste. Adica un tip pedant, va folosi un aparat intotdeauna complet sa poata surprinde natura sau mediul inconjurator pana in cele mai mici detalii, in timp ce asa, doar for fun, unii pot folosi camera de doar cativa mp a telefonului mobil.
Trepiedul, blitz-ul exponometrul sau filtrele, sunt accesorii binecunoascute iubitorilor artei fotografice, iar prietenii stiu de ce!

Marturiseste ce ai pe suflet.

Comments

Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.