Cartile pentru copii fac parte din povestea fiecarei zile.
Acolo, intre file, stau intr-o ordine desavarsita literele si desenele multicolore spunandu-si povestea lina, domoala pe intelesul celor mici.

Povestile au existat mereu, iar la un moment, cineva le-a adunat si asa au aparut cartile pentru copii si obiecte de papetarie adaptate varstei celor mici, un univers plin de fascinatie unde Feti Frumosi si Ilene Cosanzene traiesc alaturi de balauri fiorosi, intr-o armonie astrala, descifrata la ceas de seara.

Copilaria este cea mai frumoasa parte din viata fiecarui om care a avut privilegiul sa asculte povestile citite de bunica, bunicul sau de ambii parinti, pana ce Mos Ene venea pe la gene, presarandu-si in liniste praful de somn, iar visul isi derula pelicula pana in zorii urmatoarei zile.

Povestile pentru copii, starnesc pofta de cunoastere si dezvolta imaginatia iar acest lucru a fost exploatat intr-un mod benefic, constructiv de catre cei care stiu sa scrie si de graficieni in exprimarea vizuala a anumitor scene din respectiva povestire, completand astfel imaginea pe care micul ascultator si-a facut-o. Visele sunt exprimate prin desen si incep sa se faca simtite de la varste mici. Iar daca este vorba de creatie, iti recomand sa lasi o foaiepe mana pustiului tau si o gama variata de creioane si ai sa fi uimit de creatiile sale. Uneori, adulti, sau copii ne cautam propria poveste in jocuri sau navigand pe internet. Comertul electronic reprezinta pasul catre viitor, cata vreme timpul se scurge tot mai rapid, iar activitatile zilnice sunt diverse.

L-ai citit pe Petre Ispirescu cu minunatele sale povesti sau ai auzit povestea Baronului von Munchhausen?
Copiii isi dezvolta intelectul si prind din frageda copilarie gustul pentru citit, dar mai ales li se dezvolta imaginatia astfel copilaria le este mangaiata de povesti, in patul cald in apropiere de vatra in care un lemn rebel isi trosneste fibra mistuita de flacarile hulpave…

Secretele viselor pe o hartie milimetrica

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.